Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Црвена звезда убедљиво до пласмана у финале Купа Србије

Ватерполисткиње Црвене звезде пласирале су се у финале Купа Србије, пошто су на квалификационом турниру у Новом Саду заузеле друго место.

Црвено-беле ће се за трофеј Купа Србије борити са Војводином, а та утакмица на програму је 29. јануара од 17 сати на базену СРЦ „Милан Гале Мушкатировић“ у Београду.

После победе над Партизаном и пораза од домаће Војводине, Црвена звезда је у трећем колу победила суботички Спартак са убедљивих 24:3, те је тако заузела друго место у групи.

Неизвесности није било, пошто су играчице Драгане Ивковић већ у првој четвртини решиле питање победника, када су повеле са 9:1. У наставку је Звезда константно увећавала разлику и стигла је до убедљиве победе.

Аана Мамоглу, Сесилија Диаз Меса и млада Јована Радоњић су биле најефикасније са по пет голова, док је Милица Зелић додала четири, а Анастасија Корени и Андреа Гашић по два.

Црвена звезда је седам пута освајала Куп Србије, а последњи у сезони 2019/2020, када је на Ташмајдану победила Палилулу 9:7. У саставу црвено-белих тада су, између осталих, биле и Вања Лазић, Ива Лујић, Христина Илић и Андреа Гашић, које и данас носе капицу Звезде.

Црвена звезда – Спартак Патент ЦО 24:3 (9:1, 4:0, 5:1, 6:1)
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић, Корени 2, Ј. Лујић, Маринковић, Дамјановић, Мамоглу 5, Тодоровски, Радоњић 5, Диаз Меса 5, Илић, Гашић 2, Зелић 4, Антанасијевић. Тренер: Ивковић.

СПАРТАК ПАТЕНТ ЦО:Т. Месарош, В. Козла, Л.Козла 2, Ковалевић, Љубичић, Митић 1, Бачањи, М. Месарош, Балаћ. Тренер Лабади.

The post Црвена звезда убедљиво до пласмана у финале Купа Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment