Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Пораз од Арт Баскета у драматичној завршници

Кошаркашице Црвене звезде поражене су од Арт Баскета у оквиру 13.кола ЖКЛС 81-80 (25-17, 26-21, 22-17, 8-25), после драматичне завршнице у хали “Мега фактори”.

Млада екипа Арт Баскета је на уласку у последњи период игре имала 19 поена на свом конту када је уследила серија Црвене звезде, која је успела у потпуности да истопи минус и резултатски се врати у меч. Челси Хал је поравнала резултат, имала прилику са пенала да донесе и предност, а затим и последњи напад, који црвено-беле нису искористиле за победу.

Арт Баскет је искористио ситуацију Звездиног пораза у Монпељеу и после уводних поена Челси Хал серијом 8-0 стекао предност. Снежана Богићевић је тројком ухватила прикључак, али су поенима у мини серијама играчице финалисте Купа Милана Циге Васојевића и првенства Србије успеле да стигну и до двоцифрене разлике 30 секунди пре истека прве деонице, после две везане тројке веома расположене Невене Росић, (25-15). Марта Митровић са 11 поена и Невена Росић са 8 су предводиле Арт Баскет, Александра Катанић је смањила заостатак, у карактеристичном продору, за крај првих десет минута, (25-17).

Већи део друге четвртине прошао у серијама обе екипе. И у наставку, домаћа екипа на крилима одличног почетка, серијом 10-0 креира високих 16 поена предности, (37-21). Звезда одмах одговара са 7-0, а Владана Вујисић и Невена Вучковић одбијају налет, (42-28). Крај припада поново Невени Росић, која је везала седам поена и заокружила на 17 за полувреме, пратила је имењакиња Вучковић са 11, које је комплетирала са пенала за 51-38 на полувремену.

Очекивао се Звездин одговор у трећем кварталу, али добили смо супротан сценарио. Нова серија Арт Баскета, нове две тројке, Невена Росић заокружује 20 поена предности, а Невена Вучковић максималних +23 (68-45). Успева Црвена звезда серијом 8-1 да смањи минус, али Невена Вучковић је поентирала са пенала за 73-55 пред последњих 10 минута.

Тргнуле су се црвено-беле у последњем периоду игре, серијом 7-0 уз две везане тројке почеле да хватају прикључак, али је на седам минута пре краја тренер Драган Вуковић зарадио другу техничку грешку и морао је да напусти клупу, па је до краја меча предводио тим помоћник. Бојан Крстовић. Звезда се мини серијама враћала у меч, Дуња Зечевић је извукла фаул уз кош, затим блокадом омогућила нови напад и тројку Челси Хал за серију 6-0 и 78-68. На пет минута пре краја Марта Јовановић погађа за 80-68 и то су били последњи поени из игре за домаће. Звезда је серијом 12-0 стигла до изједначења на 30 секунди пре краја, а Челси Хал није искористила додатно бацање за предност. Хал је убацила 13 поена у последњој деоници, али није искористила два бацања, која су могла да буду пресудна. Невена Росић је била половична са пенала, а Звезда је имала пун последњи напад. Лопта је била код Хал, Невена Наумчев је преузела одговорност, није успела да погоди, а затим ни Хал уз звук сирене, па је Арт Баскет, ипак, сачувао велики тријумф.

Хал је била и најефикаснија са 17 поена, Снежана Богићевић је убацила 16, Александра Катанић 13, Милица Бојовић и Тина Јаковина по 10.

У наредном колу, Црвена звезда очекује суботички Спартак.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 6 (2ск 4ас), Хал 17 (4ск 3ас 4укл), Чорто, Богићевић 16 (6ск 3ас 3укл), Зечевић 5 (3ск 1ас 1блк), Катанић 13 (4ск 2ас 1укл), Недељков 3 (2ас 1укл), Јевтовић, Бојовић 10 (3ск 3ас 1укл), Јаковина 10 (5ск 1ас 2укл 1блк), Чолић (1ск). Тренер: Драган Вуковић

The post Пораз од Арт Баскета у драматичној завршници appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment