Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Црвена звезда први учесник Фајнал фора Купа Србије у ватерполу

Ватерполисти Црвене звезде савладали су новосадску Војводину 13:8 (3:1, 2:2, 3:1, 5:4), у оквиру прве четвртфиналне утакмице Купа Србије, на 25.мају.

На новом дебију Александра Филиповића, четвртом, на клупи Црвене звезде, црвено-бели су успешно започели 2023. годину. По други пут у сезони је савладана новосадска Војводина и тиме изборено учешће на завршном турниру Купа Србије.

Трофеј који је Црвена звезда освојила управо са Филиповићем 2020. године, на 25.мају.

И поред резултатског прикључка гостију, и изостанка Душана Марковића због црвеног картона на утакмици против Новог Београда, није било угрожено Звездино вођство. Басара је голом за 5:3 поставио коначан резултат пред полувреме и покренуо серију између две четвртине 4:0 која је и преломила утакмицу. Голозе уз двоструког стрелца Басару постизали су Суботић и Вукићевић.

Звезда је у последњих осам минута ушла са 8:4, а у последњем периоду смо видели голеаду за коначних 13:8, голом Танокосића 20 секунди пре краја меча.

По два гола су постигли Танкосић, Суботић, Васић, Басара, Вукићевић и Радовић, једном је погодио Семан.

До краја месеца наш тим уз Фајнал фор и борбе за први трофеј и очекује и трећи турнир Регионалне лиге у Шапцу. Наставак Суперлиге, која ће се одвијати у две фазе – од 1. до 6. и од 7. до 10. места, на програму је 4.фебруара.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА 13:8 (3:1, 2:2, 3:1, 5:4)
Београд, базен: „25.мај МГМ“. Судије: Стефановић и Балажевић. Искључења: Црвена звезда 12, Војводина 9. Петерци: Црвена звезда 2(2), Војводина 2(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 2, Гајић, Данковић, Суботић 2, Васић 2, Банићевић, Басара 2, Вукићевић 2, Семан 1, Милојевић, Радовић 2, Ивановић, Гавриловић. Тренер: Филиповић

ВОЈВОДИНА: Пајковић, Марић 1, Блажевић, Тинтор, Брешћански, Прекогачић 2, Радованлија, Гулд, Рогач 2, Добрић, Вујковић, Средојевић, Биочанин 1. Тренер Поповић

The post Црвена звезда први учесник Фајнал фора Купа Србије у ватерполу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment