Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновије

Најсјајније звезде Црвене звезде у 2022. години

Атлетски клуб Црвена звезда прогласио је најуспешније атлетичаре 2022. године по узрасним категоријама. Сезона у којој су забележели велики клупски рекорди били су праћени и индивидуалним успесима, па су селекција и избор самим тим били још тежи.

За најуспешнијег сениора клуба изабран је Армин Синанчевић. Победник Медитеранских игара у Орану са 21.29 метар и вицешампион Европе са 21.39 метар. Неприкосновени владар дисциплинице бацање кугле, актуелни државни рекордер и у дворани и на отвореном.

Његов тренер, такође легенда ове дисциплине, Драган Перић, проглашен је за најуспешнијег тренера.

Најбоља сениорка клуба је и најбржа спринтерка Србије, Милана Тирнанић. Са резултатом 11.37 секунди на 100 метара приближила се државном рекорду на све три сторинке. Стотинка мање јој фали за обарање дворанског државног рекорда на 60 метара. Будући да Милана хвата залет за четврто узастопно дворанско Европко првенство, верујемо да ће и предстојећа сезона бити узбудљива.

У категорији млађих сениора најбољи су били Стефан Каљуш и Марија Буквић.

За Каљуша је Аустрија у летњој сезони била талична. Личне рекорде на 100 и 200 метара је истрчао у размаку од две недеље. Прво је на 100 метара трчао 10.67, док је на 200 метара истрчао 21.62 секунд.

Марија Буквић такође је у две дисциплине бележила сјајне резултате. У трци на 100 метара препоне истрчала је лични рекорд од 13.71 секунди, док је у даљ скочила 6.12 метара. Брзина од само 0.1 м/с делила ју је од регулатно признатог скока на 6.39 метара, који је забележила у Татабањи (Мађарска).

Богдан Видојковић проглашен је за најбољег Звездиног јуниора. Финалиста Светског јуниорског првенства у Калију. Сопствени државни рекорд обарао је неколико пута, до фамозних 13.69 секунди. Осми јуниор света на 110 метара препоне сјајно је истрчао и 200 метара ове године, 21.63 секунд.

Најуспешнија јуниорка је Милица Томашевић. Репрезентативка Србије на средњим пругама, учесница Европског првентва у уличним тркама на 5 километара у Италији. Томашевићева је летос истрчала личне рекорде на 800 метара са 2:15.92 и на 1.500м са 4:39.42 и 3000 метара стипл 11:28.96.

Плакета за најбоље млађе јуниорке додељена је Лени Милинковић и Наталији Грујић, учесницама Европског првенства у Јерусалиму. Лена је наступила у дисциплини 100 метара препоне и шведској штафети. Са резултатом 14.22 била је петопласирана у својој квалификационој групи, док је Наталија Грујић била 13. на 1.500 метара са 4:43.20. Лена је касније у току сезоне још поправила лични рекорд на 14.01 секунди учествујући на Европском олимпијском фестивалу младих у Бањској Бистрици и заузела десето место.

Михајло Киш најбољи је млађи јуниор клуба. Учесник шведске штафете на првенсвту старог континента у Израелу. Личне рекорде на 100 и 200 метара поставио је у сезони иза себе, 11.39 и 23.03 секунди у све пет дана разлике.

Пионирска државна рекордерка Тара Вучковић најбоља је старија пионирка. Неприкосновена владарка средњих пруга у својој узрасној категорији. Прошле године септембар је био њен месец. На почетку је истрчала лични рекорд на 800 метара 2:11.60, док је крај месеца био обележен личним рекордом на 1.500 метара са 4:39.42.

Талентовани скакч удаљ и спринтер, Алекса Средојевић, проглашен је за најбољег старијег пионира Атлетског клуба Црвена звезда.

Државни рекордер за млађе пионире у скоку даљ из зоне са 5.53 метара, Матеја Алексић, најбољи је млађи пионир Звезде.

Петра Василић и Елена Владушић изабране су тесној конкуренцији за најбоље млађе пионирке. Петра се истакла у тркама на средњим пругама на стази и ван ње, на кросевима. Елена је подједнако претходне сезоне била успешна на тркама са препонама и без њих у спринту.

Честитамо свим атлетичарима за резултате који су потигли и заслужено се нашли на листи најбољих за претходну годину, желимо свима пуно успеха у предстојећој дворанској сезони.

The post Најсјајније звезде Црвене звезде у 2022. години appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment