Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Незамењиви Борјан у светском врху

Милан Борјан је незамењив, знају то у Црвеној звезди, али и у репрезентацији Канаде, па је тако наш капитен други на свету по броју утакмица у 2022. години.

Црвена звезда је у прошлој сезони одбранила дуплу круну и играла осмину финала Лиге Европе, па је тако 2021/22 без премца најбоља у 21. веку за наш клуб. Што се пролећног дела сезоне тиче, Милан Борјан је бранио на сваком мечу од 22. до последњег, односно 37. кола Суперлиге Србије. Поред тога, чувао је мрежу нашег гола и на три утакмице Купа Србије, а када додамо и двомеч са Ренџерсом у осмини финала другог по јачини европског такмичења, долазимо до цифре од 21 меча на ком је наступао наш капитен на пролеће. У јесењем делу ове сезоне, Борјан је наступао на 29 мечева, односно 19 у домаћем шампионату, шест у групној фази Лиге Европе и четири у квалификацијама за најелитније европско такмичење. Дакле, најбољи голман Звезде у 21. веку је у 2022. години бранио наш гол на 50 мечева, а када додамо и наступе за Канаду, коју је Борјан после 36 година одвео на Мундијал, долазимо до цифре од 63 меча у календарској години, заиста импозантан податак.

Испред Борјана на овој листи налази се само Вирџил Ван Дајк, штопер Ливерпула и Холандије, док исти учинак са нашим капитеном имају Бернардо Силва и Енцо Фернандез, а утакмицу мање уписао је Лука Модрић.

1. Вирџил ван Дајк 64
2. Милан Борјан 63
3. Бернардо Силва 63
4. Енцо Фернандез 63
5. Лука Модрић 62

The post Незамењиви Борјан у светском врху appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment