Moja Crvena Zvezda
ВажноИсторијаНајновијеФудбал

Легенде Маракане | Миодраг Белодедић

У овој епизоди серијала “Легенде Маракане” доносимо вам разговор са Миодрагом Белодедићем, човеком који је дао препознатљиву карактерну црту чувеној Баријевској генерацији и био тас на ваги у корист Црвене звезде у готово свим важним утакмицама, с обзиром да је у клуб стигао као шампион Европе.

Белодедић је рођен 20. маја 1964. године у Соколовцу, а прошао је млађе селекције Минерула и Лучеафарула, после чега се прикључио Стеауи, на изричит захтева тадашњег председника највећег румунског клуба. Био је потом четвороструки првак државе са Румунијом, а пехар Купа шампиона освојио је 1986. године, те је са пуним кофером трофеја стигао на Маракану како би остварио дечачки сан. Било је ту разних препрека због којих Белодедић није могао одмах да заигра за Звезду, али када се нашао на терен, свима је било јасно да је можда он та пузла у мозаику која фали да се попнемо на врх Европе и света. И тако је и било…

Белодедић је после Звезде играо за Валенсију, Ваљадолид, Виљареал, Атланте и Стауу, а за репрезентацију Румуније је одиграо 53 меча и постигао пет голова.

The post Легенде Маракане | Миодраг Белодедић appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment