Moja Crvena Zvezda
ВажноИсторијаНајновијеФудбал

76 година од победе у првом вечитом дербију

Пре тачно 76 година, односно 5. јануара 1947. године, одигран је први вечити дерби између Црвене звезде и Партизана. Многи ову утакмицу памте по томе што се играла у изузетно тешким временским условима – по снегу и на -19 степени, али то није спречило наш тим да упише победу резултатом 4:3 и тако започне позитиван скор против вечитог ривала који траје и дан данас.

Дербију је присуствовало неколико хиљада љубитеља фудбала, који су заиста имали прилику да уживају у бравурама црвено-белих, који су својом пожртвованошћу и борбом потпуно заслужено славили на тешком гостовању. Сусрет је обележио Јован Језеркић који је тресао мрежу противника у 12, 25. и 54. минуту, а погодио је и Предраг Ђајић у 77. минуту и тако поставио коначан резултат меча. Управо ова утакмица је започела 76 година дугу традицију вечитих дербија, који и дан данас траје.

Црвена звезда је наступила у саставу: Ловрић, Станковић, Петровић, Ђајић, Спајић, Кашанин, Томашевић, Митић, Језеркић, Аранђеловић, Шећеров. Шеф стручног штаба био је Светислав Глишовић.

До сада је укупно одиграно 262 меча у свим такмичењима између Црвене звезде и Партизана, а наш тим има позитиван скор. Црвено-бели су уписали 113 победа, 68 ремија и 81 пораз уз укупну гол разлику 396:338.

The post 76 година од победе у првом вечитом дербију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment