Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновије

Звездин Новогодишњи спектакл за крај атлетске године

Традиционално атлетску сезону завршавамо на Новогодишњем митингу АК Црвена звезда. Дванаесту годину заредом испуњавате нашу новогодишњу жељу да сваки наредни митинг буде масовнији и радоснији.

Велико интернационално интересовање, мноштво клубова из региона одлучило се да проверу своје форме одраде на Звездином митингу.

Наше најсјајније звездице заблистале су одмах на почетку митинга.

Две медаље освојене су у категорији АШ Ц, Матија Гвоздић и Стефан Драгашевић били су раме уз раме у трци на 50 метара. Матија је златну медаљу освојио са 8.55 секунди, док је Стефан био девет скотинки иза.

Анђела Милошевић не прескаче такмичење са медањом, у трци на 50 метра освојила је сребро у категорији АШ Б.

У најстаријој категорији атлетских школа, А категорији, Кристина Деспотовић обрадовала нас је сребрном медаљом са скоком вредним 4.19 метара. У истој узрасној категорији у дисциплини 50 метара, златну медаљу освојила је Јелена Живковић са 7.67, док је Уна Загорац освојила сребрно одличје у времену 7.71 секунди.

У категорији млађих пионира на 60 метара препоне освојене су две медаље за Звезду. Реља Банкер освојио је вицешампионско место са 9.73, док је Дуња Спасић у конкуренцији млађих пионирки била такође друга трку истрчала за 9.88 секунди.

Идетничан билан медаља и кон старијих пионира. Милутин Камаљевић и Даница Бронзић овојили су бронзане медаље на 60 метара препоне. Милутин је истрчао 8.92, док је Даница кроз циљ проша за 9.73 секунде.

Победница меморијалне трке Александар Обрадовић – Бамби која се одржава у категорији млађих јуниорки, је Миа Вилд из Хрватске са 8.52 секунди. Свега пет стотинки иза била је чланица Црвене звезде Лена Милинковић.

Три медаље освојене су у категорији старијих јуниора на препонама.

Богдан Видојковић истрчао је једини испод осам секунди. Златна медаља вредела је 7.99, док је његов спаринг партнер Матеја Сандић освојио бронзу са 8.27 секунди. Јелена Ћоровић је у категорији старијих јуниорки освојила бронзу са 9.12 секунди.

Спринтерске дисциплине

Ксенија Зорановић победница је трке на 60 метара код старијих јуниори са 7.84 секунди, док је у конкуренцији старијих јуниора Милош Мијатовић за само две стотинке испустио злато, те је сребрну медаљу својио са 7.14 секунди.

Сва три постоља за Звезду на 400 метара код сениорки. Уна Мрђеновић је истрчала 1:02.78, сребно је освојила Мира Вуккмировић са 1:04.50, док је 28 стотинке иза ње била Анђела Бонђић.

По још једну медаљу освојили су Видојковић и Мијатповић на 200 метара. Богдан је победио са 22.65, док је Милош био две скотинке иза њега.

Тамара Вулетић освојила је сребрну медаљу на 200 метара са резултатом 25.07 секунди, до је Сашка Соколов кроз циљ прошла за 26.07 секунди и освојила бронзану медаљу. Код сениора, Никола Ковачевић је истрчао 22.38 секунди што је у изузетно јакој конкуреницји било вредно бронзане медаље.

Средње пруге

Више од 20 секунди Милица Томашевић је била испред конкуреницје на 3000 метара. Победничко време у конкуреницји сениорки било је 10:12.10.

У трци на 1000 метара изузетна трка три Звездашице. Наталија Грујић однела је победу са 2:51.39, испред Катарине Милосављевић која је истрчала 2:52.11 и младе Таре Вучковић која је истрчала 2:52.41.

У старије пионирској категорији Јана Рајић победила је на 800 метара, а злато је вредело 2:24.18.

Скакачке дисциплине

Сезону у скоку удаљ отворио је Страхиња Јованчевић, најдужи одраз у јами оставио је на 7.19 метара.

Код сениорки у троскоку, Вера Вукмировић тријумфовала је на митингу са 11.43 метара, док је Неда Цветковић била на дгруга на победничком постољу са 10.88 метара.

Две бронзане медаље у скоку увис. Теодор Комненић сезону се отворио са 2.06 метара, док је Диана Ковач до свог одличја прескочила 1.71м.

Бацачке дисциплине

Вељко Недељковић сезону је отворио хицем од 18.45 метара, што је било вредно сребрне медаље.

У конкуренцији млађих пионира Ђорђе Ристановић освојио је бронзу, а кугла тешка три килограма летела је 10.40 метара.

Стефан Јованом, такође је освојио бронзу, али у категорији старијих јунора, са бачених 15.80 метара.

Захваљујемо се свим атлетичарима, тернерима и клубовима на учешћу и желимо вам пуно успеха у наставку зимске сезоне.

The post Звездин Новогодишњи спектакл за крај атлетске године appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment