Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Рукометаши одбранили Куп Београда и обезбедили плеј-оф Купа Србије

Рукометаши Црвене звезде Грундфос савладали су Рекреативо 35:30 (20:16), у финалу Купа Београда и обезбдили пласман у плеј-оф Купа Србије.

Тамо ће црвено-беле чекати Металопластика, Дубочица, Рудар из Костолца и Шамот, који су претходну сезону завршили од 5. до 8.места Аркус лиге.

Утакмицу су обележили стота утакмица Звездиног детета, Ивана Хорвата за свој клуб, и повратак на паркет Виктора Матичића после дуге паузе због повреде коју је задобио у утакмици 3.кола плеј-аута против Пролетера из Зрењанина протекле сезоне.

Звезда је имала контролу, диктирала темпо, и оно што је било битно јесте да се услед веома грубе игре противника нико не повреди. Крајем утакмице је Бранко Канкараш након судара добио јак ударац у главу, а насртаји на Марка Кнежевића су се завршили на крају спортски и црвеним картоном за бившег рукометаша Црвене звезде, Уроша Вуковића.

Рекреативо је успео у другом полувремену да дође на само гол минуса, прво на 23:24, затим и на 29:30 у 55.минуту, али је Драшко Ненадић са три везана гола отклонио сумњу, а Урош Симић потврдио победу и трофеј.

Управо је Звездин капитен Драшко Ненадић са седам голова био најефикаснији, шест су постигли Урош Симић и Рамзи Мајдуб, по четири Иван Хорват и Мирко Ђуровић.

У суботу, Црвену звезду на истом месту очекује дуел последњег кола јесењег дела Аркус лиге против Обилића, уз директан пренос на ЗвездаТВ.

РЕКРЕАТИВО – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС 30:35
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 300. Судије: Бојан Даути и Урош Минић (Београд). Искључења: Рекреативо 8, Црвена звезда 16 минута. Црвени картон: Урош Вуковић (Рекреативо). Седмерци: Рекреативо 5(5), Црвена звезда 1(1).

РЕКРЕАТИВО: Жујовић 1, Вуковић 3, Милојевић, Милошевић, Микић 1, Крњајац 3, Симић, Стојковић 4, Остојић 11, Дреновац, Мијаиловић 1, Павловић 6, Лазић, Шашић, Радовановић. Тренер: Слободан Крстић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС: Ђуровић 4, Хорват 4(1), Симић 6, Ненадић 7, Мајдуб 6, Колунџић, Радовановић 1, Гемаљевић, Мајес 2, Јелић, Матичић 1, Кнежевић, Перић, Бујишић 2, Шљукић 1, Канкараш 1. Тренер: Ратко Ђурковић

The post Рукометаши одбранили Куп Београда и обезбедили плеј-оф Купа Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment