Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Победа одбојкаша

Одбојкаши Црвене звезде су убедљиво започели такмичење у плеј-офу.
Пред око 150 гледалаца у СЦ „Шумице“, црвено-бели су у три сета лако успели да савладају екипу Железничара и тако обезбеде одличан резултат пред други четвртфинални меч који их очекује у недељу. Први сет су, додуше, започели помало несигурно, али су, поен по поен, успели да га заврше у своју корист, да би већ на почетку другог сета Михајло Митић серијом одличних сервиса направио велику разлику у бодовима, коју су касније наши одбојкаши рутински одржавали до краја сета. У трећем сету се екипа Железничара готово предала, па је Црвена звезда заокружила фантастичан број блокова на чак 17 и уписала још једну сјајну победу.

На конференцији за штампу која је одржана после меча, Михајло Митић је честитао саиграчима на овој важној победи.

– Мислим да смо мало лошије ушли у меч и то се видело у првом сету, чини ми се да смо се мало успаничили и на крају играли поен за поен, направили неке глупости, али смо успели да се извучемо. Како је текла утакмица, играли смо све боље и боље, улазили смо озбиљније у сваки сет. Доста поена смо имали из блока, ту смо били одлични и мислим да је блок пресудио, док смо у сервису мало више грешили од противника. Били смо бољи и у контранападу, тако да је и то много допринело победи. Очигледно нам је проблем да озбиљно уђемо у први сет, али трудићемо се да то исправимо до следеће утакмице.

Жељко Булатовић, тренер сениорске екипе црвено-белих, прво је честитао противнику на уласку у плеј-оф, а затим истакао да ова победа никако не треба да значи да ће се екипа опустити, већ напротив.

– Све честитке противнику на пласману у четвртфинале. Ми данас јесмо били фаворити и ја сам то већ најавио, али далеко од тога да било кога потцењујемо. Свакога поштујемо, али верујемо у себе и тако смо и ушли у утакмицу – систем такмичења је сада мало другачији, није лига него плеј-оф, па нема места за кикс и за нервозу, коју смо у почетку имали у првом сету, али на срећу, како је утакмица одмицала, играли смо све сигурније. Тада смо имали и проблем са контранападом, од 12 смо реализовали само три, али је после добар сервис обезбедио и добар блок, имали смо их чак 17 у три сета и у том делу смо свакако били доминантни. Следећа утакмица је већ у недељу и никако се сада нећемо опуштати, напротив – знамо да то може скупо да кошта, јер у нашој лиги нико не може да победи са пола снаге, јер од свакога може да се изгуби и свако може да се победи.

СТАТИСТИКА:
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЖЕЛЕЗНИЧАР 3:0 (25:21, 25:16, 25:12)
Дворана: СЦ „Шумице“. Гледалаца: 150. Судије: Владимир Цветковић и Зорица Бјелић (обоје Београд). Трајање меча: 73 минута. Резултат у серији: 1:0.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић, Перић 1, Пајић, Стоиловић 14 (37 пријема), Гмитровић 1, Милутиновић 9, Јаковљевић 15, Митић 2, Петковић 13, Ћелић 8, Буцуљевић, Вујић (либеро, 7 пријема). Тренер: Жељко Булатовић.
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Брајовић 2, Стојсављевић 9, Рогановић 7, Лојаничић (либеро), Јездимировић 11, Јањушевић 2, Богић 4, Карић, Стевановић, Петковић, Пајић, Коларевић. Тренер: Срђан Стефановић.

Повезане вести

2 comments

Dražen мар 10, 2012 at 10:24

Ako hocete pogledati galeriju slika sa utakmice, imate gore lijevo opciju foto, idete na odbojka i izaberete utakmicu.

Bravo za nase odbojkase, ne sumnjam u titulu 🙂

Reply
urosh мар 9, 2012 at 22:30

Bravo majstori samo napred.

Reply

Leave a Comment