Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Млађи кадети на још већем нивоу

Селекција млађих кадета Црвене звезде је полусезону завршила на деоби прве позиције, а Милорад Вилотић је имао много разлога за задовољство приказаним од стране његовим пулена, где су се головима и асистенцијама највише истакли Даворин Тошић и Алекса Василић.

Екипа се током лета припремала у Бања Луци, а међународни турнири у Мађарској и Русији само су додатно потврдили таленат генерације дечака рођених 2007. године. Звезда је током јесени играла изузетно отворен и нападачки фудбал, па су Вилотићеви пулени на 15 утакмица освојили 40 бодова (13 победа, реми и пораз), уз забележену гол разлику 52:5. Било је ту убедљивих победа, најимпресивније су оне против Олеа (8:0) и Бродарца (7:0). Центафор из Шапца – Даворин Тошић се издвојио као први стрелац екипе са 12 постигнутих голова, док је Алекса Василић, момак који је недавно потписао професионални уговор са нашим клубом, осам пута асистирао.

У претходних шест месеци смо премашили сва очекивања када је у питању број одиграних утакмица. Нисмо планирали велики број мечева, било их је преко 30 што је импозантан број за целу такмичарску годину, а камоли за полусезону. Међутим, имали смо велики ростер и успели смо да испробамо огроман број фудбалера, како би имали јаснију слику ко може да одговори захтевима Црвене звезде. Управо то је био и главни циљ, да селектирамо и са челницима клуба успоставимо модел тима који ће наредне сезоне играти Кадетску лигу Србије. Изузетно сам задовољан начином на који смо све постигли. Нисмо запоставили рад и развој, одиграли велики број утакмица, а минутажу поделили свим фудбалерима. Нисмо имали ни озбиљнијих повреда, осим механичких који су саставни део игре, и то је такође веома важна ствар. Презадовољни смо напретком деце која су на још вишем нивоу у односу на пре – рекао је Милорад Вилотић, стратег наше селекције млађих кадета.

Такође, у Лиги млађих кадета групе Београд су и дечаци који наступају за Графичар. Њих са клупе предводи Телман Пападопулос, а после 15 утакмица заузимају седмо место на табели са 27 освојених бодова, уз биланс од осам победа, три ремија и четири пораза.

The post Иза југа Маракане – Млађи кадети на још већем нивоу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment