Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Победа у Подгорици и наставак победничког низа

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су екипу Студентског Центра у 9. колу АБА лиге резултатом 76:92 (21:26, 18:23, 28:19, 9:24). Црвена звезда је упркос умору одиграла добар меч којим је наставила серију победа у регионалној лиги.

Најефикаснији играч у редовима Звезде је био Немања Недовић са 16 поена, док су двоцифрени били Бентил са 14, Лазић са 13 и Петрушев са 10 постигнутих поена.

Добро отварање утакмице наше екипе која је већ од старта меча диктирала ритам игре. Црвено-бели су врло брзо дошли до веће предности (5:13), затим (13:20). Већ у овом моменту Бентил је био двоцифрен са 10 поена, док је Лазић додао 7. Домаћин је успео да заустави овај налет наших кошаркаша, те је серијом 8:2 (21:22) смањио заостатак. Четири поена Немање Недовића са линије слободних бацања поставили су коначан резултат ове деонице 21:26.

У наставку утакмице црвено-бели су постепено почели да праве убедљивију предност, прво кошевима Петрушева и Недовића (23:31), а након тога тројке су постигли Лазаревић и Марковић што је нашу екипу први пут одвело на двоцифрено вођство (27:37). Домаћа екипа није имала одговор на добру игру Црвене звезде која је успела да задржи ову предност до полувремена где је резултат био (39:49).

Најефикаснији у овом делу игре је био Бентил са 10 поена, док су га пратили Лазић и Недовић са по 7.

Наши кошаркаши су одлично отворили друго полувреме у ком су одржавали двоцифрену предност која је чак порасла на 14 разлике (47:61). Од овог момента, екипа Студентског Центра је пронашла свој нападачки ритам те се сјајним шутем за три поена вратила резултатски у меч, а на крају ове деонице је био тотални егал (67:68).

Звезда је у последњој четвртини заиграла много боље како не би дозволила противнику да дође до преокрета. Црвено-бели су одмах направили серију 0:9 (67:77), да би предност наставила да се повећава како се утакмица ближила крају. врло важан играч у тој серији која је дошла из врло чврсте одбране у овом делу меча је дефинитивно био Стефан Лазаревић који је са неколико убачених тројки покренуо Звездин напад. Црвена звезда је тотално сломила противника којем је дозволила само 9 поена у овој деоници. Коначан резултат је 76:92 у корист наше екипе.

КК Црвена звезда мтс: Вилдоза 7, Лазаревић 9, Митровић 5, Лазић 13, Мартин 8, Добрић 2, Недовић 16, Марковић 6, Кузмић, Петрушев 10, Топић 2, Бентил 14;

Студентски Центар: Џексон 15, Меги 14

Црвено-беле у четвртак очекује први вечити дерби у историји Евролиге, где ће наша екипа гостовати Партизану. Два дана након тога Црвена звезда дочекује Морнар у оквиру 10. кола АБА лиге, а онда следи и ново дупло коло у ЕЛ, у коме црвено бели дочекују Жалгирис и Армани.

The post Победа у Подгорици и наставак победничког низа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment