Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновије

Легенде Маракане | Перица Огњеновић

У новој епизоди серијала “Легенде Маракане” доносимо вам разговор са некадашњим фудбалером нашег клуба, који је успео да освоји срца звездаша, а реч је о Перици Огњеновићу.

Перица Огњеновић је рођен 24. фебруара 1977. године у Смедеревској Паланци, а прве фудбалске кораке је направио у клубу Младост Гоша. Још као дечак је изабрао да навија за Црвену звезду, а управо тада су се јавили и први снови и маштања о црвено-белом дресу који су се касније и остварили. У разговору за Звезда ТВ Перица Огњеновић је нагласио да памти први тренинг на Маракани, открио коме је прво јавио да потписује уговор са Црвеном звездом, али и какав је осећај био бити окружен легендама клуба.

Већ у првој сезони у Звезди Огњеновић је успео да освоји дуплу круну, а већ наредне сезоне је постао стандардни првотимац. У походу на трофеј Купа Југославије је постигао гол директно из корнера против Лознице, а навијачи се и данас одлично сећају тог меча. Европске утакмице се увек памте, а Перица Огњеновић је био део мечева против шкотског Хартса, немачког Кајзерслаутерна, док је тим Барселоне био превисока препрека за црвено-беле.

Сезона 1997/98. је најбоља у каријери Огњеновића, са два гола је донео победу Звезди у 108. вечитом дербију. Од лета 1998. после одласка Дејана Станковића из Црвене звезде, Перица Огњеновић је понео и капитенску траку. У Куп УЕФА у сезони 1998/99. постигао је шест голова у седам утакмица. У јануару 1999. године Перица Огњеновић је у самој завршници зимског прелазног рока прешао у Реал Мадрид. Каријеру је завршио 2011. године, а у међувремену је наступао и за Кајзерслаутерн, Далијан, Динамо Кијев, Анже, Селангор, Ерготелис, Калитеу и Јагодину.

The post Легенде Маракане | Перица Огњеновић appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment