Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ераковић елитни дефанзивац Лиге Европе

Нема дилеме да је Страхиња Ераковић један од најбољих српских штопера, а из дана у дан се то све више доказује, па се тако дефанзивац рођен 2001. године нашао у самом крему Лиге Европе.

Наиме, Ераковић је у шест утакмица освојио 49 лопти, по чему се налази на високој трећој позицији у другом по реду најквалитетнијем европском клупском такмичењу. Од њега су били бољи само Кристијан Бургес из Унион Берлина са 53 и Марк Бартра са 52 освојене лопте. Оставио је тако Ераковић иза себе еминентне дефанзивце попут Лисандра Мартинеза (Манчестер Јунајтед), Габријела (Арсенал), Криса Смолинга (Рома), Матијас Гинтера (Фрајбург)… Ипак, није то једини сегмент игре у ком је талентовани штопер блистао.

Ераковић је у шест утакмица имао 14 интервенција, четири пута је изблокирао лопту, а три пута је успешно интервенисао клизећим стартом. Принуђен да акцију заустави фаулом био је осам пута, док је на њега непрописно стартовано једном мање. Неретко су од Ераковића кретале и нападачке акције нашег тима, па му тако успешност додавања износи 85 посто. Чак 214 пасова је успешно дистрибуирао, а лопта је у његовом поседу била 321 пут.

И садашњост и будућност, како српског фудбала, тако и Црвене звезде – Страхиња Ераковић!

The post Ераковић елитни дефанзивац Лиге Европе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment