Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Ватерполисти поражени у Будимпешти од Вашаша

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у првом мечу осмине финала ЛЕН Еврокупа у Будимпешти од Вашаша 15:10 (3:1, 3:4, 4:1, 5:4).

Црвена звезда је у првом полувремену била равноправан противник, али искључења и неискоришћене прилике Вашаш је умео да искористи па је у трећем кварталу преломио утакмицу.

Повели су изабраници Дејана Савића преко Басаре, који је савладао капитен репрезентације Бранислава Митровића, изједначио из петерца Батори, Васић зарадио већ друго искључење, затим је други пут искључен и Басара, а Мезеи и Конарик у ситуацију са играчем више прецизни за 3:1.

Седам искључења у првом периоду је имала Црвена звезда, у наставку је то преполовила и успела да одржи прикључак. Негаев је погодио за 4:1, смањио је Гајић, Ердељи вратио три гола разлике Вашашу, а Танкосић и Гајић још једном користе играча више за 5:4. До полувремена су погађали Бргуљан и Басара за 6:5.

Бивши капитен Црвене звезде, наш Сава Ранђеловић је био прецизан за 7:5, Васић и Милојевић добили и треча искључења, следио га је Конарик, Банићевић успео да врати наду голом за 8:6, а Мезеи и поново Негаев сигурни са играчем више за 10:6.

У последњем периоду, Вашаш је контролисао разлику, по три искључења добили су Симон и Ранђеловић у Будимпешти, Марковић у Црвеној звезди. Прецизни су били Ранђеловић два пута, Батори, Конарик и Негаев у Вашашу, док су за наш тим погађали два пута Семан, Танкосић и Вукићевић.

Екипа Бобана Никића има пет голова предности пред реванш у Београду. Црвено-беле без голова Суботића и Васића, оптерећени искључењима, нису успели на крјау да издејствују повољнији резултат.

По два гола су постигли Танкосић, Гајић, Басара и Семан, по један Банићевић и Вукићевић.

Реванш је на програму 14.децембра на 25.мају. До тада следе дуели против Пролетера и Валиса у Суперлиги.

ВАШАШ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 15:10 (3:1, 3:4, 4:1, 5:4)
Будимпешта, базен: „Комјади бела“. Судије: Хауме Тексидо (Шпанија) и Масимо Калабро (Италија). Искључења: Вашаш 15, Црвена звезда 20. Петерци: Вашаш 1(1).

ВАШАШ: Митровић, Бргуљан 1, Зеринвари, Ранђеловић 3, Конарик 3, Мезеи 2, Симон, Негаев 3, Ердељи 1, Батори 2(1), Бедо, Седлмајер, Мишеи. Тренер: Слободан Никић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 2, Гајић 2, Марковић, Суботић, Васић, Банићевић 1, Басара 2, Вукићевић 1, Семан 2, Милојевић, Радовић, Ивановић. Тренер: Дејан Савић

The post Ватерполисти поражени у Будимпешти од Вашаша appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment