Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Средина – Нико као Катаи

Када је реч о средини терена Црвене звезде током јесењег дела сезоне, фудбалер који се издвојио у скоро свим сегментима био је Александар Катаи.

Катаи је био незамењив током јесени и пропустио је свега једну утакмицу. Магико је на 29 мечева постигао 11 голова и уписао седам асистенција, што значи да је био заслужан за 18 погодака Црвене звезде. У том сегменту, нико не може да парира виспреном дриблеру.

После Катаија, фудбалер са највише наступа Звезде током јесени када је реч о средини терена је Гелор Канга. Габонски репрезентативац је одиграо 27 утакмица, постигао девет голова и уписао пет асистенција, а утисак је да је неретко током јесени био „кичма“ нашег тима, и човек од кога су кретале готово све нападачке акције. Фудбалер који је често играо и са њим у пару или се евентуално ротирао био је Кингс Кангва који је уписао 25 наступа уз шест голова и три асистенције. Још једно појачање од летос је дефинитивно показало квалитет током јесени, а реч је о Осману Букарију који је на 24 утакмице постигао седам голова и уписао пет асистенција. Мирко Иванић је био најкреативнији током полусезоне па је уписао 11 асистенција уз седам погодака на 23 меча.

Нема дилеме ни да је Стефан Митровић у потпуности оправдао поверење током јесени, иако је још увек бонус и играч који тек треба да испуни свој потенцијал. Био је брз, чак и на европском нивоу је у том сегменту правио озбиљну разлику, а учинак је такав да је на 23 меча постигао пет голова уз две асистенције. Имао је током јесени минуте и Секу Саного који је на 21 мечу уписао асистенцију. Није био редак случај да на позицији дефанзивног везног заигра и Звездин универзалац – Славољуб Срнић који је на 18 мечева уписао асистенцију.

Петорица фудбалера Црвене звезде који играју на средини терена су уписала једноцифрене наступе, то су: Срђан Мијаиловић (9 утакмица и асистенција), Вељко Николић (8 утакмица и два гола), Ненад Крстичић (4 утакмице), Немања Мотика (2 утакмице) и Јегор Пруцев (1 утакмица). Такође, 2 утакмице је уписао и Владимир Лучић који је у међувремен отишао на позајмицу у Чукарички.

СРЕДИНА:

Александар Катаи – 29 утакмица, 11 голова и 7 асистенција (Суперлига – 18 утакмица, 9 голова и 4 асистенције, Европа – 10 утакмица, 2 гола и 2 асистенције, Куп – 1 утакмица и 1 асистенција)

Гелор Канга – 27 утакмица, 9 голова и 5 асистенција (Суперлига – 17 утакмица, 4 гола и 4 асистенције, Европа – 10 утакмица, 5 голова и 1 асистенција)

Кингс Кангва – 25 утакмица, 6 голова и 3 асистенције (Суперлига – 16 утакмица, 4 гола и асистенција, Европа – 8 утакмица, гол и 2 асистенције, Куп – 1 утакмица и 1 гол)

Осман Букари – 24 утакмице, 7 голова и 5 асистенција (Суперлига – 15 утакмица, 4 гола и асистенција, Европа – 9 утакмица, 3 гола и 4 асистенције)

Мирко Иванић – 23 утакмице, 6 голова и 11 асистенција (Суперлига – 15 утакмица, 5 голова и 9 асистенција, Европа – 7 утакмица, 1 гол и 2 асистенције, Куп – 1 утакмица)

Стефан Митровић – 23 утакмице, 5 голова и 2 асистенције (Суперлига – 14 утакмица, 2 гола и 2 асистенције, Европа – 8 утакмица и 3 гола, Куп – 1 утакмица)

Секу Саного – 21 утакмица и 1 асистенција (Суперлига – 12 утакмица, Европа – 8 утакмица и асистенција, Куп – 1 утакмица)

Славољуб Срнић – 18 утакмица и 1 асистенција (Суперлига – 8 утакмица и 1 асистенција, Европа – 9 утакмица, Куп – 1 утакмица)

Срђан Мијаиловић – 9 утакмица и 1 асистенција (Суперлига – 9 утакмица и 1 асистенција)

Вељко Николић – 8 утакмица и 2 гола (Суперлига – 4 утакмица и 1 гол, Европа – 3 утакмице и 1 гол, Куп – 1 утакмица)

Ненад Крстичић – 4 утакмице (Суперлига – 3 утакмице, Куп – 1 утакмица)

Немања Мотика – 2 утакмице (Европа – 1 утакмица, Куп – 1 утакмица)

Владимир Лучић – 2 утакмице (Суперлига – 2 утакмице)

Јегор Пруцев – 1 утакмица (Суперлига – 1 утакмица)

The post Средина – Нико као Катаи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment