Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Рукометаши у финалу Купа Београда

Рукометаши Црвене звезде Грундфос савладали су Обилић у оквиру полуфинала Купа Београда након бољег извођења седмераца 36:33 (32:32; 21:16).

Звезда је у својим рукама имала практично решену утакмицу, седам голова предности у 43.минуту, али је уследио драстичан пад што је Обилић искористио са три везане серије и голом Младеновића у последњој секунди са крила из изборио седмерце.

Обилић је отворио утакмицу серијом 4:1, Црвена звезда се консолидовала и у наредних десет минута серијом 4:0 потпуно преузела контролу над мечом, (7:10). Уследила је још једна серија, на гол је стао Никола Перић и са пар одбрана потврдио Звездино вођство пред полувреме, 16:21.

И у наставку, Звезда сигурна, головима у мини серијама и добром одбраном ломи противника и стиже до +7 у 39.минуту (20:27), разлику коју контролише до 43.минута, (22:29). Тада је уследио пад у игри и Звезда је за 17 минута постигла само 3 гола, а Обилић у серијама стизао минус. Последњи гол за Звезду у 55.минуту постигао је Ђорђе Мајес, а Обилић је преко Вујичића, затим и Младеновића стигао до 31:32 у последњем минуту. Црвено-бели су имали неколико прилика да крунишу последњи напад, нису успели, а после тајм-аута лопта је ишла на крило до Младеновића, који је погодио за 32:32 и седмерце.

У пенал серији за Црвену звезду су погађали Мирко Ђуровић, Марко Кнежевић, Урош Колунџић и одлучујући Иван Хорват. За Обилић је прецизан био само први извођач Алекса Буквић.

Најефикаснији са шест голова био је Ђорђе Мајес, пет је постигао Урош Колунџић, по 4 Мирко Ђуровић, Иван Хорват, Душан Шмигић и Милош Бујишић.

Финале је на програму 6/7.децембра, Црвена звезда ће бранити трофеј, а противник у финалу биће бољи из дуела Рекреативо – Колубара.

Црвену звезду у петак очекује дуел против Пролетера у Зрењанину, а јесењи део сезоне затвориће управо против Обилића, 17.децембра, на истом месту.

ОБИЛИЋ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС 33:36, после седмераца (32:32; 16:21)
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 200. Судије: Милош Јевтић и Ђорђе Јевтић (Лазаревац). Искључења: Обилић 6, Црвена звезда 10 минута. Седмерци: Обилић 2(1).

ОБИЛИЋ: Остојић 2, Савић 1, Буквић 2, Топаловић 3, Младеновић 5, Гојковић 5, Јестровић 4, Дражић, Антељ, Мандић 1, Турудић 4, Вујичић 2(1), Антић 3, Шапоњић, Ћирић 1, Сладић. Тренер: Марко Павловић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС: Ђуровић 4, Хорват 4, Симић 2, Ненадић 1, Колунџић 5, Радовановић 1, Гемаљевић, Мајес 6, Јелић, Шмигић 4, Кнежевић 2, Перић, Бујишић 4, Шљукић 3. Тренер: Ратко Ђурковић

The post Рукометаши у финалу Купа Београда appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment