Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Голмани – Незамењиви Борјан

У јесењем делу сезоне, минуте у Црвеној звезди на позицији голмана имали су Милан Борјан и Зоран Поповић. Ипак, на чак 29 од 30 утакмица бранио је Борјан…

Од момента када је дошао у Црвену звезду па до данас, усталио се Милан Борјан на позицији голмана. У међувремену, херојским партијама и односом према Звездином дресу, ушао је у срце свих навијача и добио част и привилегију да око руке носи капитенску траку. Бранио је, дакле, на 29 утакмица и примио 23 гола, а на чак 14 мечева је „зачарао“ мрежу и успео у потпуности да је сачува. „Клин шит“ је имао у двомечу са Пјуником, као и у Суперлигашким окршајима са – Колубаром (два пута), Радничким из Ниша, Радником, Вождовцем, Напретком, Младост ГАТ-ом, Спартаком, Радничким 1923, Војводином, Младост Лучанима и Чукаричким. На терену је провео 2610 минута.

Једини меч који је Борјан пропустио био је против Мачве у Купу Србије, а тада је на голу био Зоран Поповић и такође уписао „клин шит“, те још једном потврдио да је, без дилеме, најбољи резервни чувар мреже у Суперлиги већ годинама.

Никола Васиљевић није уписао минуте ове полусезоне.

ГОЛМАНИ:

Милан Борјан – 29 утакмица и 23 примљена гола (Суперлига – 19 утакмица и 7 примљених голова, Европа – 10 утакмица и 16 примљених голова).

Зоран Поповић – 1 утакмица (Куп Србије – 1 утакмица).

Никола Васиљевић – без наступа.

The post Голмани – Незамењиви Борјан appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment