Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноКошаркаНајновије

Спектакуларна победа Црвене звезде у првом дербију ове сезоне

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су екипу Партизана у оквиру 8. кола АБА лиге резултатом 90:74 (20:18, 29:30, 21:17, 20:9). Црвено-бели су у последњој деоници потпуно сломили ривала и тако славили у првом овосезонском дербију.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде је био Вилдоза са 19 поена уз 5 асистенција, док га је пратио одлични Недовић који је убацио 17 поена уз такође 5 асистенција. Огњен Добрић је био двоцифрен са 11 поена, уз убачену изузетно битну тројку у преломним тренуцима меча.

Обе екипе су кренуле изузетно јако од самог почетка утакмице, а први кош на мечу је постигао Хасан Мартин. Гости су ипак нешто боље отворили дерби те су рано повели (4:8). Обе екипе су играле чврсту одбрану, док се у нападу играло кош за кош. При кошу уз фаул Ивановића (19:18), судије су напустиле терен након неспортског навијања црвено-белих присталица проузрокованим спорним судијским одлукама. Прва деоница се завршила резултатом 20:18.

Гости су доста боље отворили наставак утакмице, те се серијом 0:6 (20:25), поново одвојили на осетнију разлику. Црвена звезда је успевала да сузбије озбиљнији налтет Партизана упркос њиховом одличном шуту за три поена. Ствар у своје руке узима Немања Недовић, који маестралним потезима преокреће утакмицу у нашу корист. 13 поена сјајног Немање у овој четвртини било је довољно да Звезда поведе на полувремену 49:48.

Двоцифрен је био још и Вилдоза са 10 поена.

Друго полувреме наша екипа отвара савршено, серијом 9:0 (58:48), те су се црвено-бели први пут одвојили на двоцифтен број поена. Звезда је у потпуности пренела моментум на своју страну, уз изванредну помоћ публике која је била ветар у леђа. Партизан је имао одговор на овај налет Црвене звезде, те је преко Егзума и Папапетруа поново спустио разлику и увео утакницу у егал (63:61). Наши кошаркаши су ипак привели деоницу крају како треба, те су пред задњу четвртину водили пет разлике (70:65).

Потпуну контролу над утакмицом наша екипа преузима у последњој четвртини, где је противник тотално надигран. Звезда се врло брзо одвојила поново на двоцифрену разлику (77:67), пре свега изузетно псметном игром на иба краја терена. Партизан је покушавао на све начине да се врати у меч, али није успео. Црвено-бели су у последњих неколико минута утакмице заиграли још боље, што је резултирало изузетно убедљивом победом. Вреди напоменути да је готово сваки играч у тим тренуцима меча постизао кошеве, што је био одраз тимске игре Звезде. Меч је завршен резултатом 90:74.

Тренер КК Црвена звезда мтс Душко Ивановић: “Нећу да гледам статистику! Мислим да је утакмица била не квалитетна, али јесте на врло, врло високом нивоу. Играли смо против тима који има изванредан нападачки таленат. Када смо их мало пустили, они су одмах имали лагане кошеве. Али велика је ствар да ова екипа има карактер и мислим да смо победили са одбраном! Лакше је када се добије, али били би ти момци добри и да се изгубило. Лакше је када се добија!“, рекао је Ивановић о атмосфери у екипи, а онда је саопштио и лошу вест, а тиче се повреде Николе ивановића:

“Никола је незгодно пао и биће одсутан дужи период. Има једно ребро сломљено, мислим да му је друго напукло, биће одсутан једно месец и по дана, али добро… Вратиће се”, нагласио је Ивановић.

КК Црвена звезда мтс: Холанд 5, Вилдоза 19, Митровић 7, Лазић 4, Мартин 5, Добрић 11, Ивановић 2, Недовић 17, Марковић 3, Кузмић, Петрушев 8, Бентил 9;

Партизан: Папапетру 15, Егзум 14, Пантер 12…

Црвено-бели следећи меч играју у петак на свом паркету против Виртуса из Болоње, у оквиру Евролиге. Што се тиче регионалне лиге, нашу екипу очекује гостовање Студентском Центру.

Извор: сајт КК Црвена звезда

Повезане вести

3 comments

Aleksa011 нов 29, 2022 at 00:31

Admine, uz tvoju NESHVATLJIVU podršku, ovaj Krvavi Zvezdas je oterao SVE ljude i komentare sa ovog sajta. Ni najveći grobar ne bi ovako upropastio ovu stranicu!

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 29, 2022 at 09:54

ali vi bitange ste nebitne,vi ste kao glodari..nema razlike izmedju vas..to se zove peta kolona

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 29, 2022 at 00:21

KAD JE LEPO TREBA POHVALITI..MISLIM DA JE OVO POBEDA TRENERA

Reply

Leave a Comment