Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Јуначки реми омладинаца са Валенсијом

Јуниори Црвене звезде су ремизирали против Валенсије резултатом 2:2 на другој утакмици међународног турнира „Ал Абтал“. Стрелци за нашу екипу у веома занимљвој и физички напорној утакмици били су Лука Бошковић и Борис Матић.

Омладинци су на мечу у оквиру другог кола интернационалног такмичења у Шпанији одиграли 2:2 против Валенсије. Екипа коју са тренерске позиције предводи некадашњи штопер нашег клуба – Зоран Рендулић је још једном доказала велики квалитет који поседује, те остварила позитиван резултат у дуелу са снажним европским противником. „Слепи мишеви“ су први дошли до предности у 23. минуту преко Мартинеза, али су црвено-бели брзо изједначили голом Луке Бошковића. Играо се 39. минут када смо извели сјајну транзицију где су комбиновали Николашевић и Бошковић, а потом је талентовани левоноги везиста унео лопту у средину са десног бока и веома прецизним ударцем погодио ближи угао са ивице казненог простора.

После само шест минута Звезда је превагнула резултат у своју корист. Управо је водећи гол у 45. минуту и самом финишу првог полувремена обележио на прелеп начин Борис Матић. Мајсторовић је послао одличну преносну лопту преко последње линије домаћина, а Матић је све то испратио, напао простор и на крају лобовао голмана Валенсије. Међутим, у наставку игре фудбалери шпанског представника су изједначили у 56. минуту поготком Переза.

Црвена звезда је наступила у следећем саставу: С. Маринковић, Матић, Лечић, Видојевић, Мимовић, Вукичевић, Мајсторовић, Бошковић, Николашевић, Стојсављевић, Бубањ. Прилику у другом полувремену су добили: Радоњић, Миладиновић, Радујко и Ивић.

Поносан после лавовске борбе својих пулена био је Зоран Рендулић.

Озбиљна утакмица, у рангу оних са Спортинго, и АЗ Алкмаром. Имали смо заиста добре периоде меча. Можда првих 15 минута нисмо добро ушли у утакмицу. Примили смо гол из корнера, али смо се вратили и подигли на наш препознатљив ниво. Одлично смо одиграли прво полувреме где смо преокренули резултат на 2:1. Мислим да последњих пола сата нисмо имали довољно енергије вероватно због климатских услова који су скроз супротни у односу на Србију. Можемо бити задовољни резултатом. Ово је шеста утакмицу у Европи, а имамо скор од три победе и исто толико нерешених, тако да ниједан дуел нисмо изгубили. Надамо се да ћемо до краја ове године задржати висок ниво – рекао је Зоран Рендулић.

Поред међународних сусрета наши момци се сваке недеље сусрећу са обавезама у домаћем шампионату те се јаком ритму излажу у кратким временским интервалима.

– Утисак је да велики број фудбалера осећа умор, те да смо последњих пола сата смо енергетски пали, али смо до краја успели да будемо такмичари. Сигурно да смо мало једноставније играли и били на нивоу као против АЗ Алкмара, вероватно бисмо добили утакмицу. Играли смо на квалитетном турниру прво против Спортинга, па сад и Валенсије, то су све озбиљне екипе са познатим школама фудбала. Тако да можемо бити веома задовољни овим што смо постигли до сада.

Турнир „Ал Абтал“ окупља најбоље клубове из Европе и Азије, а овогодишње издање турнира укључује 18 тимова. Осим наше Црвене звезде, учествују и тимови из Шпаније, Енглеске, Француске, Португала, Белгије, Грчке, Чешке, Аустрије, Хрватске и Саудијске Арабије.

Имамо још три утакмице у групи, а наредна је са екипом из Саудијске Арабије. Ако победимо на том сусрету сигурно да ћемо бити ближи пролазу у четвртину финала, што нам је циљ. Надам се да ћемо остати непоражени у групи. Од наредне три утакмице, ако тријумфујемо на две сигурно идемо у наредну фазу. Озбиљно схватамо турнир, јер је такмичење у рангу Лиге шампиона са веома јаким екипама, не само у нашој већ и у другим групама где играју Реал Мадрид, Марсеј, Њукасл, Славија Праг, Динамо Загреб. То су озбиљни клубови, а ми се надамо најбољем – закључио је Рендулић.

Наши јуниори су у оквиру првог кола групне фазе овог такмичења били бољи од екипе лисабонског Спортинга резултатом 3:2, захваљујући головима Луке Стојсављевића, Стефана Радујка и Јована Мијатовића.

The post Иза југа Маракане – Јуначки реми омладинаца са Валенсијом appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment