Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Распуцани омладинци у Новом Саду

Омладинска селекција Црвене звезде је савладала Војводину на гостујућем терену резултатом 1:4, у оквиру 14. кола националног шампионата. Изабраници Зорана Рендулића су до предности дошли у самом финишу првог полувремена, сјајним поготком Стефана Миладиновића. Од старта другог полувремена, два пута је погађао одлични Никола Станковић, а коначан резултат поставио је Немања Мотика пред сам крај меча.

Војводина – Црвена звезда 1:4 (0:1)

Стадион: „СЦ Вујадин Бошков“, Нови Сад.

Судија: Никола Бикић.

Стрелци: Абаџија у 61. минуту за Војводину, а С. Миладиновић у 43, Станковић у 52. и 58. и Мотика у 90. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Букинац (Војводина), Лечић, Радујко (Црвена звезда).

Војводина: Борак, Букинац, Токин (од 62. Сукачев), Мајсторовић, Дробњак, Ковачев, Апостоловски (од 62. Костадиновић), Абаџија, Јањић, Пауновић, Хромиш.

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Матић (од 61. Бошковић), Лековић, Вукичевић (од 59. Стојсављевић), Граоња, Видојевић, Станковић, Лечић (од 59. Радујко), С. Миладиновић, Мотика, Пиргић.

Утакмица је почела доста отворено на обе стране, а изабраници Зорана Рендулића су настојали да тачним додавањима и акцијама претежно по боковима угрозе гол противника. Ипак, домаћи су нешто боље отворили меч и запретили у неколико наврата у уводних двадесетак минута, али је расположени Јован Миладиновић био на висини задатка, те се резултат није мењао. Вукичевић је у наставку у два наврата сјајно повукао контру са половине терена, дошао пред казнени простор противника, али су домаћи успели да пресеку завршни пас и спрече опаснију прилику за гол. У 35. минуту се у центру пажње нашао Станковић, када је пробио по десном боку и добро центрирао у петерац, али је Борак интервенисао на време. Велико узбуђење је виђено и четири минута касније, након слободног ударца. Мотика је оборен на двадесетак метара од гола, а одговорност је преузео Миладиновић. Сјајно је центрирао крилни нападач у само „срце“ казненог простора, где је највиши био Лековић, који је сјајно гађао главом, али је пречка била савезник домаћина. Труд црвено-белих се исплатио у 43. минуту. Након гужве у казненом простору лопта се одбила до Стефана Миладиновића, који је са десне стране искоса сјајно „опалио“ и сместио лопту у даљи угао, поред немоћног голмана домаћих.

Црвено-бели су феноменално отворили друго полувреме, а у 52. минуту дошло је до нове промене резултата. Станковић се сјајно снашао, изборио позицију на ивици казненог простора и оштро шутирао, а лопта је од статове завршила у мрежи. Повисили су предност наши бисери у 58. минуту, након сјајног контра напада. Миладиновић је сјајно повукао контру, а Пиргић је ушао у казнени простор и оставио поврстан пас за Станковића, који је у трку шутирао у десни угао, за велико одушевљење црвено-белих. Успели су домаћи да смање у 61. минуту, након што је са беле тачке био прецизан Абаџија. Наставили су са добром игром изабраници Зорана Рендулића, а победу је у самом финишу меча потврдио Немања Мотика, који је одлично дриблао у казненом простору Војводине и поставио коначан резултат.

The post Распуцани омладинци у Новом Саду appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment