Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеЏудо

Милица Жабић шампионски, Мајдов сребрни у Бакуу

Сјајан дан за Звездине џудисте, Милица Жабић (преко 78 кг) репрезентативка Србије и узданица Црвене звезде освојила је златну медаљу на Гран Слему у Бакуу у конкуренцији преко 78 килограма, док се Немања Мајдов (до 90 кг), последњег такмичарског дана, очекивано, побринуо за врхунски резултат и из престонице Азербејџана враћа се са вицешампионским звањем.

У великом финалу Милица Жабић савладала је вишеструко тежу противницу и фаворита у овом дуелу, одличну Португалку Рошел Нуњес. Ефектно и максимално, резултатом 10:0 Милица Жабић је запечатила златно одличје.

Пресећна сам, ово је моја прва Гран Слем медаља,и то златна, што ми је још драже – рекла је шампионка Милица Жабић, репрезентативка Србије и џудисткиња Црвене звезде.

– Желим да се захвалим мојим тренерима Николи Николићу и Владимиру Јовичићу, као и целокупном тиму Црвене звезде, председнику Стојану Вујку, и председнику Џудо савеза Ивану Тодорову, без њих ништа не би било потпуно. Наставићу да тренирам, да одржим континуитет. Још једном хвала свима на честиткама.

На путу до златне медаље Милица Жабић савладала је Пољакињу Кингу Волжчак, у четвтфиналу Софију Сомкишвили из Грузије. У полуфиналу Казахстанку Камилу Берликаш и у борби за злато Португалку Рошел Нуњес.

Звездин шампион Немања Мајдов у националном кимону први је обрадовао све љубитеље џудоа у Србији. Из Бакуа, Немања Мајдов враћа се са звањем вицешампиона. До победничког постоља Немања је победио Естонца Клена Каљудаида, затим Украјинца Заура Дуниамалииева, Азербејџанца Мамадалија Мехдиyева и у полуфиналу Кристијана Парлатија. У финалу снаге је одмерио са одличним Швеђанином Марцусом Нyманом.

Још један сјајан викенд, друга Гран Слем медаља у 15 дана, а моја седма у тоталу. Када погледам био је страшно тежак дан, велике победе и тешки мечеви. Тезак и дуг меч са домаћином Мехдиyевом. То је најдузи меч у мојој каријери, од чак девет минута који сам у златном боду крунисао ипоном. У полуфиналу победа над актуелним вицешампионом света Парлатијем. Меч за злато са борцем кога сам до сада тукао три пута. Мислим да сам имао данас све за злато, али идемо даље, вратили смо се и опет смо у врху -рекао је Немања Мајдов.

Најбољи тренер Европе и стратег Немање Мајдова, Љубиша Мајдов није крио да су у Азеребјџан кренули по злато.

Од самог старта, радило се тактички, технички, паметно, у мечевима у којима је требало радило се баш до задњег атома снаге. Ми смо пошли да освојимо медаљу али златна нам је измакла. Управо ту је потрошено енергије и снаге у четвртфиналном и полуфиналном мечу. Задовољан сам, с тим што, темпирамо форму и ово је велики успех, два Гран Слема, две медаље, бронза па сребро, надам се на мастерсу злато. Улазимо у форму, има нека мала повредица врата, а са тим да ћемо је брзо санирати за неких десетак дана. Остаје жал за првим местом јер је заиста данас био на нивоу и одлично је радио – рекао је Љубиша Мајдов.

На корак до медаље на Гран Слему у Бакуу био је и Звездин трофејни џудиста Страхиња Бунчић, који је такмичење завршио пласманом на пето место.

Спортско друштво Црвена звезда честита Милици Жабић, Немањи Мајдову, њиховим тренерима и менаџменту Џудо клуба Црвена звезда на новим изванредним резултатима на светској џудо сцени.

The post Милица Жабић шампионски, Мајдов сребрни у Бакуу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment