Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда у Лазаревцу спрема тактику за Монако!!!

После још једне ,,звездане вечери” на нашем највећем стадиону, коју су уприличили фудбалери нашег тима, а многобројни навијачи својим присуством увеличали и украсили победу над турским шампионом, екипом Трабзонспора, потврдивши тако добру форму и још једном показавши јак карактер који је поново дошао до изражаја када је то било најпотребније, очекује нас гостовање у Лазаревцу, код екипе Колубаре, у оквиру 17. кола Моцарт Суперлиге Србије, које је на програму сутра од 17 часова.

Након дуела одиграног у другом колу јесењег дела шампионата, где је наш тим већ након првог полувремена решио питање победника након што је туце голова завршило иза леђа младог Балше Поповића, на реду је четврти дуел између Црвене звезде и екипе из Лазаревца.
У међувремену екипа Колубаре успела је да се консолидује и да уђе у серију добрих резултата, па је у наредних седам кола остварила четири победе против екипа, Младости из Лучана (3:2), Радничког из Ниша (1:0), Чукаричког (3:2), те Јавора у Ивањици (1:0) уз пораз од екипе Вождовца на Крову (1:0), те два ремија, против Радника у Сурдулици (0:0) и Војводине (2:2).
Међутим од утакмице против екипе Партизана и убедљивог пораза од 5:1, Лазаревчани улазе у серију лоших резултата. ТСЦ је био бољи у Бачкој Тополи (3:1), да би једини светао моменат била победа над емотивно испражњеном екипом Новог Пазара, која је након невероватне серије победа, доживела пораз од нашег тима, што су Лазаревчани искористили и успели да славе (1:0), испоставиће се да им је то била последња победа, пошто су након репрезентативне паузе успели да узму само бод против екипе Младост ГАТ, уз поразе од Напретка (4:0) и екипе Спартака из Суботице (2:1), након чега је тренер Дејан ,,Шваба” Ђурђевић поднео оставку, а наследио га је као и претходног пута када је одлазио Верољуб Дуканац.
Ни промена тренера за сада није донела жељени резултат иако су Лазаревчани након једанаестераца успели да савладају екипу Жаркова, члана Прве Лиге Србије, отрежњење је стигло у Крагујевцу, пошто је екипа Радничког 1923 била сурова, савладавши Колубару са убедљивих 3:0.

Екипа Колубаре заузима девету позицију на табели, након шеснаест одиграних кола, са деветнаест освојених бодова, два мање од екипе Радничког 1923 која се налази на осмој позицији, уз негативну гол разлику 15:30.
Најбољи стрелци екипе су Немања Милојевић бивши фудбалер Вождовца и син некадашњег тренера Црвене звезде, Владана Милојевића и искусни хрватски интернационалац Анте Вукушић са три постигнута гола, док је Милош Филиповић постигао два.

За очекивати је да тренер Колубаре, Верољуб Дуканац нашем шампиону супростави следећи састав:

Станивуковић- Јанковић, Бакић, Аземовић, Кочовић- Лончар, Ђуричковић, Милојевић- Филиповић, Илић- Вукушић

Фудбалери Црвене звезде и Колубаре до сада су се састали три пута и сва три пута славили су црвено-бели.
Први дуел фудбалери нашег шампиона и екипа из Лазаревца одиграли су у јесењем делу прошлогодишњег шампионата у оквиру 13. кола.
Црвено-бели су тријумфовали веома убедљиво, резултатом 7:1.
Голове за Цевену звезду постигли су Милан Павков и Мирко Иванић, који су мрежу ривала погађали по два пута, док су по једном погађали Александар Драговић, Ел Фарду Бен и млади Марко Лазетић.
У другом сусрету одиграном у оквиру 28. кола, поново су били успешнији фудбалери Црвене звезде, који су славили са 3:0, головима Мохамеда Ел Фарду Бена, Милана Родића и Охија Омоијуанфа.
Да би у последњем мечу, одиграном у оквиру другог кола Моцарт Суперлиге Србије, црвено-бели били убедљиви, славивши са високих 5:0, где су свих пет голова постигли у првом полувремену.
Стрелци за наш тим били су Милан Павков који је мрежу младог Поповића погодио два пута, Александар Катаи и Гелор Канга постигли су по један, док је пети гол био аутогол младог Игора Цветојевића.

Са друге стране црвено-бели након трилер победе у Нишу, која је заокружила мини циклус гостовања, дочекали су у својој кући екипу турског шампиона Трабзонспора у оквиру петог кола овогодишњег издања Лиге Европе, коју су савладали са 2:1, головима Александра Катаија и најбољег стрелца нашег тима ове сезоне Александра Пешића. Па сад пуни самопоуздања путују у Лазаревац на мегдан екипи Колубаре и нема сумње да ће дати све од себе да победом направе лепу увертиру пред одлучујући меч групне фазе Лиге Европе, који је на програму наредног Четвртка, када наши фудбалери гостују екипи Монака, где би победом изборили још једно, треће у низу европско пролеће.

Пред дуел са екипом Колубаре, тренер фудбалера Црвене звезде, Милош Милојевић, изнео је своја очекивања:

– Нико нема проблем са повредом, биће минималних ротација, колико будемо у могућности, јер нам је јако битна утакмица против Колубаре. О Монаку ћемо када дође време, односно од понедељка – почео је Милојевић.

Након одиграног шеснаестог кола и победе у Нишу, црвено-бели су поново на плус седам.

 – Нисам то гледао лично, већ сам посматрао шта је најбоље за клуб. Желео бих да је плус десет, не због личне сатисфакције већ да бисмо могли да пружамо још боље партије. Битно је да имамо предност и да са бодовном разликом будемо испред осталих у мају. 

На претхоном гостовању у Лазаревцу наша екипа је славила убедљиво, а стратег црвено-белих је нагласио да су на предстојећем дуелу најбитнија три бода.

 – Гледамо на победу увек у виду три бода. Желели бисмо да буде пуно голова јер је то драж фудбала. Не желимо да лицитирамо јер онда би се сматрало да не поштујемо противника. Респектујемо Колубару, пробаћемо да будемо ефикасни и томе тежимо на свакој утакмици. Нема проблема са мењањем менталитета. 

Млади стручњак истиче да ће играчи изаћи максимално фокусирани.

 – Увек је ризик да не дође до пада мотивације након великог емотивног пражњења и задовољства. Добар резултат брзо подиже екипу, имали смо времена да тренирамо и одморимо. Сматрам да ће сви који буду играли изаћи максимално мотивисано, јер знају обавезе и одговорност.

Милојевић истиче да не сматра да је жути картон који је зарадио Александар Драговић на утакмици против екипе из Турске нешто што се може назвати пропустом.

– Не слажем се да је то пропуст. Драговић је жесток момак, поуздан дефанзивац и не размишља у том тренутку да има три жута картона већ како да одузме лопту и изађе као победник из дуела. Некада се то заврши са жутим картоном и није пропуст. Имамо стварно квалитетне дефанзивце, најбоље у нашој групи Лиге Европе. Можда тржишно играчи Монако вреде више због година играча и лиге у којој наступају, али што се тиче квалитета можемо да парирамо ко год да је на терену. Остаје жал што ће пропустити наредни меч, али ко год буде наступао на његовој позицији биће максимално мотивисан да га достојно замени.

Прокоментарисао је и одлуку да Иванић не буде стартер на утакмици против Трабзонспора.

 – Иванић је озбиљан професионалац, играч кога сваки тренер жели у екипи. То је наш интерни договор и прихватио је одлуку као професионалац. Као сваки фудбалер разуме одлуке и зна који су разлози. Доста причам са њим, као и са свим играчима и увек су упознати са разлогом одређене одлуке. Показатељ како је “поднео” одлуку је начин на који је ушао у игру, мотивисан са много енергије, дефанзивне одговорности. Квалитет Иванића и позицију у тиму не треба доводити у питање. 

Калифа Колубали је имао проблем са повредом, а млади стратег је говорио о његовом статусу у тиму. 

 – Некада играчи нису у конкуренцији јер нису довољно спремни, док постоје ситуације када су фудбалери спремни, добро раде на тренингу, међутим и остали играчи одлично тренирају и на основу тога заслужују своју позицију у стартној постави. Кулибали се бори, а позивамо све да дођу сутра и виде да ли ће бити стартер, да ли се налази на клупи или није на списку од 22 играча.

У сјајној голгетерској форми налази се Александар Пешић, а представнике медије је интересовало да ли ће и поред великих напора бити у саставу за меч против Колубаре.

 – Имамо још времена до утакмице, видећемо у каквом се физичком стању налази пред пут. Поседујемо групу играча који су изнели велики број утакмица од када сам преузео тим. Треба освежити екипу, али и задржати континуитет. Пробаћемо да урадимо све што је неопходно како би био на располагању на последњих пет мечева до краја полусезоне – закључио је Милојевић.

Главни судија меча између Колубаре и Црвене звезде биће Александар Живковић из Ниша.
Помагаће му Урош Стојковић и Бојан Бановић из Београда.
Четврти судија биће Младен Јаковљевић.
У ВАР соби ће седети Ђорђе Максимовић и Милован Ристић.

Директан пренос утакмице између Колубаре и Црвене звезде, можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком од 17 часова.

Повезане вести

Leave a Comment