Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновије

Звездаши донирали гардеробу Свратишту за децу улице

Црвена звезда важи за друштвено-одговорну организацију, што је показала и учешћем у многобројним хуманитарним акцијама. Овог пута, наш клуб је на посебан начин скренуо пажњу на Међународни дан борбе против сиромаштва, који се у свету обележава 17. октобра.

У периоду од 14. до 16. октобра у Сервису за чланство на стадиону „Рајко Митић“ организована је акција прикупљања зимске гардеробе, а велики број звездаша показао је да поседује хумано срце и одазвао се акцији. Тим поводом, делегација нашег клуба је данас предвођена председником Светозаром Мијаиловићем посетила „Свратиште за децу улице“ на Звездари и уручила прикупљену гардеробу.

За камеру Звезда ТВ-а говорио је председник нашег клуба, који је истакао да је ова акција од великог значаја, али и нагласио да верује да ће се велики број звездаша одазвати и у будућности сличним хуманитарним акцијама.

Наше трајно опредељење је да се укључујемо, да подржавамо и да предњачимо у акцијама које значе подршку, нарочито онима којима је то најпотребније. Звезда се у континуитету брине посебно о овом Свратишту за децу и велика захвалност иде свима, пре свега нашим запосленима који су се укључили у акцију, а верујем да ће многи звездаши вођени нашим примером учинити напор да у што већем броју помогну на сличан начин. Ово је хуманитарна акција од изузетног значаја, јер је везана за децу. Како су нас обавестили, има дечака који су заинтересовани за фудбал. Верујем да ће руководство установе настојати да их укључи, пре свега да посете Црвену звезду и упознају се са њеним радом, а затим ако се ради о талентованој деци, да им се омогући да свој дар покажу у нашем омладинском погону – рекао је Мијаиловић.

Акција коју је Црвена звезда организовала је још један апел свима онима који су у могућности да се укључе и помогну, а према речима специјалног педагога Јелене Митић Пантић, захваљујући хуманим људима, деца из Свратишта имају све оно што им је потребно.

Пре свега бих желела да кажем да смо ми неизмерно захвални, поготово Фудбалском клубу Црвена звезда, зато што нас у континуитету подржавају и често нам донирају све оно што нам је потребно. Нама је то јако значајно, јер ми заиста зависимо од добрих људи, од њихове воље и хуманости. Од онога што добијемо, можемо деци да пружимо све што им је потребно на дневном нивоу. Надам се да ће ова акција бити довољан апел и да ће људи моћи да разумеју колико је нама та помоћ и подршка неопходна и значајна. У нашим просторијама деца проводе цео дан и спроводе све активности које друга деца имају у својим кућама. Овим путем желим да нагласим да у Свратишту бораве деца од пет па до 15 година која живе у екстремном сиромаштву и која у својим кућама немају ништа од онога што друга деца имају. Сваки вид помоћи нам је потребан и неизмерно смо захвални на томе. Увек када крене припрема за зимски период, страхујемо да ли ћемо имати све што им је потребно. Овај вид помоћи нам много значи и неизмерно смо захвални на подршци – рекла је Јелена Митић Пантић.

The post Звездаши донирали гардеробу Свратишту за децу улице appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment