Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Рендулић: Победа у дербију као круна доброг рада

Омладинска селекција Црвене звезде ће у недељу од 11 часова на теренима иза југа Маракане дочекати вечитог ривала, у оквиру деветог кола првенства. Наши јуниори овај сусрет дочекују након веома важне победе против Омоније на Кипру (1:2), а очекивања од вечитог дербија изнео је стратег црвено-белих Зоран Рендулић.

Имали смо довољно времена. На Кипру смо одрадили тренинг опоравка пре лета, а ни сам лет није био дугачак. Среда – недеља, може да се игра у озбиљном ритму. Момци треба да се навикавају на то да играју озбиљне утакмице на свака три, четири дана. Сигурно да су противници у благој физичкој предности јер нису имали утакмицу током недеље, али у Звезди мораш да се навикаваш на такав темпо – почео је Рендулић.

Дебитоваће Рендулић у дербијима са тренерске позиције, а како сам истиче, екипа је у позитивном налету и верује у победу.

– Ово ми је први, дебитански дерби од када сам тренер. Причали смо и пре утакмице са Вождовцем да нас у седам дана чекају три утакмице које могу да нам преокрену целу сезону. Тада смо поставили неке циљеве себи, да победимо све три утакмице. Као што видите стигли смо скоро до краја. Тако да мислим да смо у добром налету, али опет, дерби је специфичан. Нема ту фаворита. Ја се надам да ћемо искористити ове добре моменте, како психолошке тако и саму атмосферу у екипи и да ћемо доћи до победе.

Црвено-бели су везали две победе, а имаће прилику да победнички низ наставе и у дербију.

– Баш о томе сам и причао са играчима. Против Вождовца смо изгледали озбиљно, а слично је било и против Омоније. Момци су у меч ушли озбиљно. Првих пола сата игре су одиграли баш како сам ја хтео и како бих волео да изгледа екипа. Били смо прави такмичари и не сумњам да ћемо изабрати најбоље психички и физички спремне играче за овај меч. Сигуран сам да ће дати свој максимум.

Првотимци Стефан Лековић и Никола Станковић су унели додатну сигурност и мирноћу у игру нашег тима, а Рендулић је имао само речи хвале за њих.

– О њима не бих пуно трошио речи. Они су стварно прави пример професионалаца и увек говорим момцима како треба да се угледају на њих. Сваки дан су са првотимцима. Још увек не знам ко од њих ће моћи да игра у недељу, због обавеза са првим тимом. Ко год се од њих буде нашао у екипи, сигурно да ће нам много помоћи.

Дерби одлучују ситнице на терену, а нагласио је шеф струке црвено-белих да верује у победу.

Мислим да наша енергија и препознатљивост у последње три утакмице могу одлучити дерби. Агресивност и завршавање једноставних акција. Имам исту идеју од самог почетка и мислим да су момци успели да је реализују у последње три утакмице. Ако будемо ушли у меч као против Омоније и Вождовца, можемо да се надамо победи – подвукао је Рендулић.

The post Рендулић: Победа у дербију као круна доброг рада appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment