Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Црвена звезда у недељу (18) игра против Железничара у Супер КУпу

Одбојкашице Црвене звезде налазе пред првим великим изазовом ове сезоне. Актуелне шампионке Србије у СЦ „Бањица“ сутра од 18.00 у 10. јубиларном Супер Купу дочекују екипу Железничара из Лајковца.

Навикле су одбојкашице Црвене звезде све којима је црвено-бела боја у срцу на трофеје и успехе, па ће се потрудити да већ први у недељу увече стигне у Љутице Богдана.

Минулог викенда црвено-беле су играле на Меморијалу „Драган Шакота – Шале“, али су поражене од Уба. Ипак, то није негативно утицало на изабранице Ратка Павличевића.

Свака утакмица је нека лекција, без обзира да ли смо победиле или изгубиле. У овом тренутку је најважније да имамо позитивну енергију. Знамо где смо правиле ситне грешке. Причали смо сви заједно о томе. Гледали смо да одмах на тренингу исправимо. Желели смо да видимо шта нам то недостаје, комуницирамо како бисмо дошли до решења – истакла је Катарина Чанак.

Ратко Павличевић је после утакмице рекао да је екипа против Уба затајила у нападу, ипак одбојкашице Црвене звезде спремно дочекују утакмицу са Железничаром.

– Тачно, није нас служио напад као раније, али није ни то била наша права игра. Знам да можемо много боље да одиграмо. Радили смо на томе, сигурна сам да ће све много боље изгледати у наредној утакмици.

Катарина Чанак је играла за Железничар из Лајковца, ипак блокер црвено-белих, нема трему пред окршај са некадашњим клубом.

– Драго ми је што ћу видети нека позната лица, из времена док сам играла у Лајковцу. Радујем се тој утакмици. Почетак сезоне је најлепши период. Утакмице су додатни мотив, посебно овакве да се покажемо у најбољем светлу.

Мотива да се стигну до првог трофеја у овом такмичењу код Катарине и њених саиграчица има на претек.

– Тим Железничара се прилично променио. Познајем пар играчица, али већину не. Биће то за мене занимљива утакмица, баш да видим какву су екипу направили у Железничару.

Управо то што се тимови и не познају довољно, може да има посебну драж, али су црвено-беле сигурне у своју игру.

– Имамо скаута, тренера, тако да то не би требало да буде проблем. Ратко Павличевић нам увек објасни тај неки правац, односно шта бисмо требали да радимо, блокирамо. Даје нам смернице, тако да не би требало да буде проблема. Упознаћемо се сви врло добро током сезоне.

Звезда је клуб који увек тражи резултате и трофеје, исто ће бити и ове сезоне. Зна то врло добро и Катарина Чанак, једна од најбољих играчица црвено-белих.

– Првенствено се за Звезду игра срцем. Нисмо под превеликим притиском, али имамо жељу, мотив да покажемо да смо јака екипа. Желимо да сви трофеји остану у нашој кући.

Доста тога се променило и у Звезди. Имале су играчице нашег тима довољно времена да се привикну на захтеве тренера Ратка Павличевића.

– Генерално имамо нову екипу, тренера, али пронашли смо се, уходале. Било је довољно времена да видимо шта тренер тражи од нас. Успоставили смо добру комуникацију. Како сезона буде одмицала верујем да ћемо бити све боље

Ако и буде неких грешака, мораће црвено-беле девојке да их исправљају у ходу, сада је време за борбу за трофеје.

Спремне смо. Једва чекамо утакмице, јер смо у припремном периоду скоро два месеца. Знамо да ово неће бити лака сезона, али радујемо се и Лиги шампиона, надамо се да ћемо бити добре у свим такмичењима – закључила је Катарина Чанак.

После Супер Купа одбојкашице Црвене звезде играју следеће недеље у осмини финала Купа Србије против Омладинца.

The post Црвена звезда у недељу (18) игра против Железничара у Супер КУпу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment