Moja Crvena Zvezda
Женски фудбалФудбал

Фудбалерке на ревијалном турниру на Дан жена

Градска телевизија РТВ Студио Б у сарадњи са Женским фудбалским клубом Црвена звезда, под покровитељством Скупштине Београда, градског Секретаријата за спорт и омладину, Фудбалског савеза Србије и Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета у Београду, као и неколико београдских општина, организује једнодневни турнир – ревијално надметање у женском фудбалу 8. марта, на Дан жена.

На турниру ће учестовати екипа ЖФК Црвена звезда, Универзитетска екипа, и тим састављен од новинарки из београдских медија који ће играти под именом „Змајице“. Мечеви су заказани у сали Факултета за спорт и физичку културу, у улици Благоја Паровића 156 , на Кошутњаку, 8. марта од 15 до 18 часова.

Циљ ове акције је промоција женског фудбала у Србији, као и „разбијање“ предрасуда да жене не могу да се баве истим активностима као мушкарци. Историја женског фудбала у свету започиње у 18. веку у Шкотској, уз велики отпор друштва и низ предрасуда. У Србији, прва утакмица женског фудбала одиграна је 1924. године у Нишу.

Данас је у Србији регистровано око 800 фудбалерки, које играју у првој и другој лиги. Играчице Црвене звезде, које ће учествовати на ревијалној утакмици, играју први пут у домаћем елитном рангу, и после првог дела сезоне су најпријатније изненађење.

– Куриозитет који чини утакмице женског фудбала занимљивим, јесте да често „падне“ и двоцифрен број голова на утакмицама! Ревијална утакмица на Дан Жена се одржава и у сарадњи са Туристичком организацијом Београда, као и италијанском компанијом за производњу спортске опреме Леђеа, будућег спонзора нашег најтрофејнијег клуба. Наш слоган ће бити „Све Звездине девојчице“ – рекао је Дарко Стојановић, директор и тренер ЖФК Црвена звезда.

Повезане вести

1 comment

Драган мар 7, 2012 at 03:56

А то што је Толе казнио женски ФК, због навијачких парола против њега, права ствар.

Reply

Leave a Comment