Moja Crvena Zvezda
АнализеОдбојка

Почиње плеј-оф за одбојкашице

Након одиграних 18 првенствених кола, одбојкашице Црвене звезде започињу борбу за титулу државног првака кроз плеј-оф. Ривал у четвртфиналу је Динамо Азотара, а први меч се игра данас у дворани Шумице од 18 часова. У сарадњи са Љубицом Кецман направили смо анализу досадашњег дела сезоне.

Одбојкашице Црвене звезде су у првенству забележиле скор од 16 победа и само 2 пораза. Оба пораза су доживеле на почетку сезоне, а оно што је необично, поражене су у Шумицама. Успешније од наших девојака су биле одбојкашице Спартака и данашњег ривала Динама. Међутим, у другом делу сезоне одбојкашице Црвене звезде су значајно поправиле форму, бележиле су победу за победом, а успеле су и да се реванширају ривалима за поразе код куће.  На финалном турниру Купа приказале су сјајне игре и више него убедљиво је освојен трофеј. У полуфиналу је савладана екипа Визуре резултатом 3-1, а у финалу Спартак са 3-0.

Љубица: “Сад кад се осврнем на почетак сезоне, немам осећај као да је у питању иста екипа и исто такмичење. Нисмо успеле да се уиграмо како је од нас било очекивано и допустиле смо себи та два пропуста, тј. пораза и за то не можемо кривити само промене и подмлађену екипу. Међутим, сад кад је већ плеј-оф на помолу, чини ми се да су ствари коначно дошле на своје место. Куп смо освојиле са само једним изгубљеним сетом и мислим да је то довољан доказ да ова екипа има чиме да се похвали и да се сав наш труд и рад на крају исплатио. Сад долази период кад ниједна екипа не сме себи да дозволи ни најмањи кикс, па исто тако ни ми.“

Као и претходних сезона Црвена звезда је наступала у два европска такмичења, Лиги шампиона и ЦЕВ купу. Нажалост, девојке нису успеле да понове успехе из претходних година када су стизале до саме завршнице ЦЕВ купа, али нису разочарале, јер су својим играма против далеко јачих, скупљих и искуснијих екипа, показале да наш клуб, као и српска одбојка, не морају да брину за будућност. Ривали у Лиги шампиона су били Факро Мушина, Скаволини и Динамо из Москве, екипе које у својим редовима имају најбоље одбојкашице света. Црвено-беле су сваки меч одиграле храбро, без предаје и ниједној екипи није било лако да дођу до победе против њих, иако резултати то можда не показују. У четвртфиналу ЦЕВ купа бољи је био Галатасарај, који је један од фаворита за освајање овог трофеја и за који наступају маестрална Елеонора Ло Бјанко и наша Слађана Ерић.

Љубица: “Што се тиче учешћа у европским такмичењима, не можемо рећи да смо задовољне исходом, међутим, свака утакмица је за ову младу екипу сигурно била велико искуство с обзиром да су неке девојке по први пут играле изван оквира домаће лиге. Сматрам да се нисмо обрукале  и да смо екипама које су знатно искусније пружале и више од отпора. Уколико ова екипа настави да ради као и до сад, сигурна сам да ће резултати следећих година бити видно бољи.“

Плеј-оф је посебан део сезоне, свако опуштање може да буде кажњено и олако се може испусти све оно што је грађено током целе сезоне. Црвена звезда стартује са првог места и чини се да су девојке свесне опасности и да се неће опустити.

Љубица: “Плеј-оф тек почиње, мада мислим да све девојке имају жељу да опет подигнемо победнички пехар и да је то само додатна мотивација да у овој финалној фази свака да свој максимум. Годинама уназад Звезда је освајала “дуплу круну“ и с обзиром да смо ове године већ освојиле Куп, мислим да имамо квалитет да то урадимо и у шампионату.

Наравно, као и сваки пут, морам да позовем навијаче да дођу и да нас бодре макар на путу до финала. Више не треба ни говорити колико нам њихова подршка и само присуство значи.“

Црвена звезда у сезони 2011/2012:

домаће првенство: 16 победа, 2 пораза, сет количник 51-11

 финални турнир Купа: 2-0, 6-1

Лига шампиона: 0-6: 2-18

ЦЕВ куп: 0-2: 0-6

Четвртфинале плеј-офа се игра на две добијене утакмице, а полуфинале и финале на три.

СРЕЋНО ДЕВОЈКЕ!

Повезане вести

1 comment

Blade_DS мар 6, 2012 at 20:11

Мислим да се резултат зна у напред ! 🙂 ♥

Reply

Leave a Comment