Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Шампион у Новом Саду !!! Новајлија као генерална проба пред Ференцварош!!!

Фудбалери Црвене звезде након репрезентативне паузе отворили су победом овогодишње издање националног Купа, где су у 1/16 финала на гостујућем терену у Шапцу, елиминисали екипу Мачве са 2:0.
Па тако у добром расположењу путују у Нови Сад, на мегдан новом суперлигашу, екипи Младост ГАТ, где ће покушати да новом победом направе лепу увертиру пред меч трећег кола Лиге Европе када ће на нашем највећем стадиону угостити екипу мађарског шампиона, Ференцвароша, који је на програму следећег Четвртка.

Уласком у Моцарт Суперлигу Србије, екипа Младости остварила је највећи успех у клупској историји.
Сезону у Првој лиги Србије екипа Младости ГАТ, завршила је на првом месту са 72 освојена бода, два више у односу на првог пратиоца, екипу Јавор Матиса из Ивањице. Међутим да ће ово бити турбулентна сезона, било је јасно оног момента када је дотадашњи шеф стручног штаба Љубомир Ристовски, са којим је клуб остварио највећи успех до тада, дан пред почетак летњих припрема поднео оставку.
На његово место дошао је Бранко Жигић, који је клуб напустио након само четири одиграна кола, а наследио га је Александар Линта.
И сам Линта је након осам кола у којима је његова екипа забележила по једну победу и реми, уз шест пораза, напустио клупу дебитанта.
Да би на ужарену клупу поново сео Љубомир Ристовски који ће деби у овој сезони имати против шампионског тима Црвене звезде.

Да би остварили зацртане циљеве, а то је пре свега опстанак у друштву најбољих, руководство тима из Новог Сада, потрудило се да значајно појача екипу у односу на сезону у Првој лиги Србије, па је током летњег прелазног рока промовисало нових деветнаест фудбалера.
Из Црвене звезде на једногодишњу позајмицу стигли су млади Андрија Радуловић и Илија Бабић, као и Драгољуб Радоман који је након омладинског стажа у Љутице Богдана, одлучио да сениорске минуте потражи у Новом Саду.
Из нишког Радничког стигли су ,,грешни” Бојан Млађовић, који се након отказа у Нишу, преселио у редове новосадског дебитанта, као и искусни Никола Станковић и Лазар Арсић.
Из Војводине су стигли Владимир Ковачевић, искусни Новица Максимовић, као и Милан Видаков који је и у прошлој сезони носио дрес Младости, са којом се поред шампионске титуле, окитио и звањем најбољег стрелца Прве лиге Србије. Страхиња Танасијевић стигао је из редова Чукаричког, док је Ђорђе Денић дрес Апоела из Лимасола заменио за црвени дрес Младости.
Александар Катанић стигао је из финске Хонке, Мирослав Маричић из екипе Јавора, док је Алекса Марушић стигао из црногорског прволигаша, екипе Дечића. Милан Милосављев након епизоде у Албанији, у екипи Партизани из Тиране, стигао је у Нови Сад, док су Марко Мандић и искусни Марко Кнежевић стигли из Бачке, односно панчевачког Железничара.
Зарија Ламбулић је стигао из лучанаке Младости, док је млади Данило Миладиновић након Пролетера и Бродарца, решио да заигра и за Младост ГАТ.
У међувремену клуб су напустили Ненад Севић који је појачао екипу Јединства са Уба, док је Немања Илић прешао и екипу РФК Нови Сад.
Зоран Швоња и млади Видо Марковић појачали су Раднички из Сомбора, док су Милош Ожеговић и Дамјан Гојков решили да се опробају у иностранству, први је појачао редове аустријског трећелигаша Мауерверка, док је некадашњи Звездин омладинац прешао у шпанског трећелигаша, Реал Линенсе.
Стефан Петровић, постао је нова узданица Лознице, Дамјан Тодоровић Слоге из Темерина, а Милан Станић Младости из Бачког Јарка.
Вал Бајано, Лука Илић и Милош Савановић и даље су без клуба.

Иако су премијеру у елитном рангу нашег фудбала украсили победом на гостовању Раднику у Сурдулици (2:1), брзо заборавивши пораз од Војводине (0:4), где су након тога успели да одоле на ,,Крову” против Вождовца (0:0), испоставиће се да је за сада Суперлига велики залогај за екипу Младости, па је након пораза од Чукаричког (0:2) цех платио тренер Бранко Жигић.
Ни шок терапија променом тренера није уродила плодом, Александар Линта је везао пет пораза, Јавор (2:1), Партизан (1:0), ТСЦ (3:0), Нови Пазар (2:1), Напредак (1:0).
И таман кад је изгледало да Младост напокон излази из кризе, након ремија у Нишу против екипе Радничког (1:1), те победе над екипом Спартака из Суботице (1:0), уследио је пораз од Радничког 1923 (3:0), па је и растанак са Линтом био неминован.

Говорећи о предстојећем дуелу, помоћник Љубомира Ристовског, Миљан Филиповић, навео је да Црвеној звезди не прете, али и да ће играчи бити додатно мотивисани јер играју против актуелног шампиона.

-У Недељу нас очекује велики изазов јер нам у госте долази наш највећи, најтрофејнији клуб и актуелни шампион. Знамо о каквом се тиму ради и биће нам велико задовољство да одиграмо ту историјску утакмицу.
Црвеној звезди се не прети, али с друге стране то ће бити велика инспирација за
сваког нашег играча који ће истрчати на терен.
Обећавамо да ћемо дати свој максимум, а за шта ће то бити довољно, видећемо у Недељу. Бавим се искључиво собом и уколико сви играчи буду дали свој максимум и испунили све захтеве, можемо се надати бољим данима. 
Позивам и наше навијаче да дођу у што већем броју да нас подрже, а надам се да ћемо им се на неки начин одужити на терену.-поручио је помоћни тренер новосадске Младости, Миљан Филиповић.

Екипа Младост ГАТ заузима претпоследњу, петнаесту позицију са свега осам освојених бодова на дванаест утакмица, уз негативну гол разлику 6:20.
Екипу предводе новајлије, млади Андрија Радуловић са четири постигнута гола и Милан Милосављев који је постигао два.

Црвена звезда и Младост ГАТ се до сада нису састајали, па ће ово бити први сусрет нашег тима са новосадским клубом. 

Са друге стране фудбалери актуелног браниоца дупле круне Црвене звезде, утакмицом против Мачве отворили су нови циклус утакмица у ритму Четвртак-Недеља, где ће до одласка на зимску паузу у периоду од четрдесетак дана одиграти тринаест утакмица, од чега девет на гостујућим теренима.
Свакако да изабранике тренера Милоша Милојевића очекује нимало лак задатак, међутим нема сумње да ће момци у црвено-белим дресовима дати и последњи атом снаге да остваре што боље резултате у периду који је пред нама.
Победа против Младости би додатно подигла самопоуздање играчима пред дуел са Ференцварошем који је на програму наредног Четвртка.

Пред пут у Нови Сад, тренер фудбалера Црвене звезде, Милош Милојевић, изнео је своја очекивања:

-Посебна мотивација Младости неће бити потребна, а очекујем меч где ће покушати да ураде све што је у њиховој моћи да нас победе. Међутим, више све зависи од нас самих. Ако подижемо ниво игре и користимо шансе у правом тренутку мислим да ће бити лакше. Поштујемо противника у припреми утакмице. Променили су тренера што може да буде мало “непријатно” када играте први пут, не знамо тачно како ће играти. Имамо индиције како су  играли када је био са екипом. То је нешто на шта се фокусирамо код њих, али 95 посто се фокусирамо на то да ствари радимо боље, које покушавамо да радимо, да то постану аутоматизми. На добром смо путу, наравно то некада изгледа боље, некад горе. Некада идемо два корака напред, некад назад, али мислим да постоји доста простора за напредак – почео је Милојевић.

Добро је упознат млади стратег са квалитетом новосадске Младости, али још једном истиче да ће ствари на терену зависити од игре његовог тима.

 – Имају два добра шпица, сличног профила, Катанић, Видаков и Арсић који је увек неугодан на прекиду. Мислим да су као тим чврсти, да су порасли, привикавају се на ниво који им је потребан. Мислим да имамо доста квалитета, враћају нам се играчи после репрезентативне паузе који су свежи и нису играли против Мачве. Имамо групу квалитетних играча и не постоји оправдање, нити могућност да тражимо било какав алиби. 

Напокон ће Милош Милојевић моћи да рачуна на све фудбалере пред предстојећи дуел.

 – Веома сам срећан, јер имамо све играче на располагању – сви су спремни. Не постоји нико ко не може да игра, тако да ћемо имати “слатке муке” да изаберемо стартних 11, као и ко ће бити у 22 играча.

На питање да ли ће Црвена звезда наступати са два нападача, тренер нашег тима кратко је одговорио.

 – Видећемо сутра.

Играчи који нису имали велику минутажу од старта шампионата нашли су се на терену у Купу Србије против Мачве, а млади стручњак истиче да рачуна подједнако на све фудбалере.

 – Гледамо да разиграмо што више играча. Зависи од противника, као и од тога која је следећа утакмица. Што пре будемо могли да им дамо шансу – даћемо. Не само да би им дали шансу, већ што им верујемо да могу да нам помогу да остваримо добре резултате.

Јегор Пруцев бранио је боје националне селекције Русије до 21 године, а Милојевић истиче огроман потенцијал младог играча.

 – Један играч са великим потенцијалом, интересантан. Ако имате квалитет да играте за репрезентацију Русије до 21 године у великој земљи са толиким избором квалитета. Имамо доста играча у везном реду где он наступа. Предстоји му жестока борба, мора да ради и чека своју шансу.

Дете Црвене звезде, млади Јован Мијатовић близу је тога да дебитује за први тим.

 – Наравно, приближава се томе да може да буде у саставу и да игра. За њега “нема зиме”.

Да ли ће се Радован Панков наћи у стартној постави за предстојећи меч против Младости, тренер Црвене звезде поново је одговорио кратко.

 Морамо да сачекамо утакмицу да видимо.

Велики ростер на располагању има Милош Милојевић и истиче да ће спремати екипу максимално за сваку утакмицу.

 –Имамо 28 играча на располагању, то је стварно луксуз. Морамо да пазимо да их темпирамо добро и да сваку утакмицу играмо са тим играчима који су у том тренутку физички и ментално најспремнији.

 Наредни дуел наш тим игра у Лиги Европе против Ференцвароша, а млади стратег истиче да ће наш стручни штаб испратити дуел екипе из Мађарске у националном првеству.

 – Наравно да хоћемо. Имамо људе поред екрана и на терену. Ференцварош има потпуно други састав у Европи и у првенству. Имају такође велики ростер као и ми. Међутим, неки принципи и идеје могу да се виде сигурно – закључио је Милојевић.

Главни арбитар биће Александар Живковић из Ниша.
Помагаће му Урош Стојковић и Александар Марјановић.
Четврти судија биће Павле Илић.
Делегат меча Владо Глођовић.
Док ће у ВАР соби седети Лазар Лукић и Милан Минић.

Директан пренос утакмице 13. кола Моцарт Суперлиге Србије између екипе Младост ГАТ и Црвене звезде можете да пратите на првом програму телевизије Аренаспорт, са почетком у 17 часова.

Повезане вести

Leave a Comment