Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Звезда и Уб у суботу (19.00 Звезда ТВ) у финалу 21. Меморијала „Драгана Шакоте“

Одбојкашице Црвене звезде савладале су ТЕНТ са 3:0 и ушле у финале 21. Меморијалног турнира „Драган Шакота Шале“, који се игра у дворани Спортског центра „Вождовац“ на Бањици.

За тријумф на престижном турниру, који се игра у знак сећања на легендарног члана нашег клуба, пуленке Ратка Павличевића играће у суботу од 19 часова против екипе Уба, која је у другом полуфиналу у петак вече савладала Јединство из Старе Пазове, такође са 3:0.

Прва два сета полуфиналног сусрета између Црвене звезде и младе екипе ТЕНТ-а, протекла су у апсолутној доминацији шампионки Србије. У првом периоду било је 16:9, али у завршници и забрињавајућих 21:19 (на крају ипак 25:20), а у другом после 16:7, убедљивих 21:9 и 25:13.

Само у трећем сету Обреновчанке су запретиле, повеле са 21:19, али је Звезда успела да преокрене ситуацију у своју корист и поенима Јелене Стојић дође до максималне победе – 25:23.

У нашем тиму најефикаснија је била управо Јелена Стојић са 13 поена, Адела Хелић је додала 11, а Ана Живојиновић девет. У екипи ТЕНТ-а Јована Цветковић је уписала 13 поена.

У другом полуфиналу Уб је савладао Јединство СП са 3:0, по сетовима 25:23, 25:20, 25:23.

Кубанка Барбара Анет Алфон освојила је 15 поена, Бојана Челић 12, а Слађана Ерић 11, док је у екипи Јединства, која је у трећем сету прокоцкала предност од три поена (21:18), Бранка Тица била најефикаснија са 12 поена.

Меч за треће место ТЕНТ – Јединство СП на програму је у суботу од 17 часова, а Црвена звезда и Уб играће за меморијални трофеј од 19 часова, уз директан пренос на Звезда ТВ-у.

Ратко Павличевић, тренер Црвене звезде, подсетио се у првој реченици лика и дела легендарног Драгана Шакоте, а онда и прокоментарисао утакмицу са Обреновчанкама.

Драго ми је да и даље у клубу гајимо успомене на нашег драгог Драгана Шакоту Шалета, који је годинама био неизоставан део живота и успеха свих екипа Црвене звезде, а посебно женских и зато нам је овај Турнир увек битан и увек желимо да остваримо и добар резултат. Меч против ТЕНТ-а послужио нам је као и сви припремни за тренинг пред почетак сезоне и утакмицу Суперкупа. Постоје ту још неке ствари које би могле да се поправе, како бисмо ушли још спремнији. Трудимо се да из утакмице у утакмицу то увек буде на једном вишем нивоу, али за сада је и ово сасвим задовољавајуће – рекао је тренер Павличевић.

The post Звезда и Уб у суботу (19.00 Звезда ТВ) у финалу 21. Меморијала „Драгана Шакоте“ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment