Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Crvena zvezda – Napredak 1:0 (0:0)

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Napredak rezultatom 1:0, u okviru 12. kola nacionalnog šampionata. Pitanje pobednika, iako su izabranici Miloša Milojevića imali sijaset prilika, rešio je Aleksandar Pešić pogotkom u 68. minutu i tako doneo važna tri boda pred reprezentativnu pauzu koja sledi.

Crvena zvezda – Napredak 1:0 (0:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Gledalaca: 4.085.

Sudija: Nenad Minaković.

Strelac: Pešić u 68. minutu.

Žuti kartoni: Gobeljić (Crvena zvezda), Kerkez (Napredak).

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić, Mijailović (od 46. Ivanić), Nikolić (od 61. Kangva), Kanga, Bukari (od 61. Ben), Katai (od 82. Sanogo), Pešić (od 88. Mitrović).

Rezerve: Popović, Pankov, Milunović, Sanogo, Stanković, Kangva, Ivanić, Ibrahim, Ben, Mitrović, Kulibali.

Napredak: Petrić, Kerkez, Vukajlović, Čečarić (od 58. Jovanović), Bastajić (od 75. Šarić), Mićin (od 69. Stevanović), Matić (od 75. Kočić), Bolha, Đeković, Krstić (od 58. Pantić), Putinčanin.

Rezerve: Savić, Prijović, Pantić, Šarić, Kočić, Laban, Projić, Stevanović, Rašković, Jovanović.

Utakmica je počela dosta mirno na obe strane, a izabranici Miloša Milojevića su koncentrisanom pas igrom kontrolisali dešavanja na terenu. Igralo se pretežno na polovini gostiju, ali u prvih petnaest minuta nije viđena gotovo ni jedna ozbiljnija prilika. Naši prvotimci su prvi put zapretili u 24. minutu. Gobeljić je dobro prošao po desnom boku i centrirao u kazneni prostor, gde je skočio Katai, ali je glavom šutirao samo u ruke gostujućem čuvaru mreže. Još ozbiljnija šansa viđena je četiri minuta kasnije. Rodić je iskoristio prostor na levoj strani i poslao loptu pred gol, a golman gostiju je u poslednjem trenutku reagovao i sprečio da ona završi u mreži.

Još jedna dobra situacija pred golom Kruševljana viđena je u 31. minutu. Rodić je ušao sa levog boka u sredinu i iskosa gađao dalji ugao, a Petrić je samo odbio loptu do Gobeljića, koji je šutirao pored gola iz otvorene pozicije. Mogao je Katai da promeni rezultat u 37. minutu, nakon sjajne akcije. Nikolić je loptom u prostor uposlio Zvezdinu „desetku“, koja je primila loptu i „ispalila“ projektil ka golu, ali je golman gostiju uspeo da interveniše i spreči da lopta završi u golu. Bili su naši fudbaleri blizu i u samom finišu prvog poluvremena, ali je Pešić nakon dobrog centaršuta Rodića šutirao glavom pravo u gostujućeg čuvara mreže, te se na pauzu otišlo bez golova.

Držali su izabranici Miloša Milojevića inicijativu i od starta drugog dela utakmice, ali se rezultat nije menjao. Nizali su se napadi jedan za drugim, pretili su Katai i Ivanić u nekoliko situacija, ali bez realizacije. Ipak, trud crveno-belih se isplatio u 68. minutu. Katai je još jednom sjajno probio po levom boku i centrirao, a lopta je na putu do Aleksandra Pešića zakačila Jovanovića, ipak, naš napadač je ostao fokusiran i rutinski, glavom matirao Petrića iz peterca. Mogao je i Dragović šest minuta kasnije da duplira prednost, kada je Kanga sjajno centrirao u kazneni prostor, gde je upravo štoper našeg tima bio najviši i dobro šutirao, ali je Petrić krajnjim naporima uspeo da interveniše i spreči novu promenu rezultata.

The post Crvena zvezda – Napredak 1:0 (0:0) appeared first on SD Crvena zvezda.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

krvavi zvezdas-DE сеп 18, 2022 at 20:45

JA SAM MISLIO SAD KAD DOŠAO POGBA MIJAILOVIĆ,NAJBOLJI IGRAČ ZVEZDE NIKOLIĆ,TAKO BAR KAZE TERZINJO,REHABILITOVANI GOBELJA,PA HENDIKEPIRANI INVALID BEN PA VANZEMALJCI MUSTAFA I DRVOSEČA ZAGULIGAbali itd ima da kidamo..ja mislim da treba samo par godina strpljenja da se uigraju…..hahaha..BRAĆO MOJA SVI SE SLAZEMO DA SMO SMEŠNI KAO BIOSKOP..OVO JE SRAMOTA OD IGRE,OD NEZNANJA BAR 20 IGRAČA,OD TRENERA NEPISMENOG/rekao bih da je gey) itd..sve u svemu mi polako al sigurno tonemo a glodari napreduju

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 18, 2022 at 20:00

TUGA,JAD A MENE SRAMOTA I STIDIM SE

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 18, 2022 at 19:59

PRIZNAJEM DA SAM ISPAO VOLINA ILI SOMINA KAKO GOD,ZABLUDA JE BILA PRVA DVA KOLA PROTIV KOLUBARE,SURDULICE I PECAROŠA PYUNIK DA SMO NARAVILI NAJBOLJI TIM JOŠ OD BARIJA..ALI KAD SU DOŠLE JAČE EKIPE TSC,GLODARI,PAZAR DA NE PRIČAM MAKABI ZBOG KOGA MISTER POBEGAO,VIDELO SE DA SMO SAMO JOŠ LOŠIJI OD PROŠLE GODINE

Reply

Leave a Comment