Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Шампион у Рашкој руши лидера!!!

Након премијерног издања у овосезонском издању Лиге Европе, где поново и поред добре игре на терену, нису били миљеници како среће, тако и делилаца правде, црвено-бели настављају борбу у домаћој лиги, где ће сутра од 17 часова, у оквиру једанаестог кола Моцарт Суперлиге Србије, гостовати тренутном лидеру суперлигашког каравана и најпријатнијем изненађењу текуће сезоне, екипи Новог Пазара.

Црвено-белима је за бољи резултат, недостајало само мало среће, која је и поред храбре и зреле игре изабраника тренера Милоша Милојевића и овај пут изостала, као и да судијски критеријум буде бар приближно уједначен.
Фудбалери нашег клуба након несретног и незаслуженог пораза од екипе француског Монака, настављају борбу на три фронта, овај пут иду на ноге тренутном лидеру Суперлиге и екипи која је може се рећи и у најбољој форми од свих суперлигаша.
Дуел против тренутног лидера суперлигашког каравана биће идеална прилика да црвено-бели наставе да дижу ниво своје игре и да победом направе сјајну увертиру пред гостовање екипи Трабзонспора у другом колу Лиге Европе, које је на програму наредног Четвртка.

Након што су кроз бараж за попуну Суперлиге, где су се састали са младом екипом ИМТ-а, изборили опстанак у друштву најбољих, захваљујући сада већ бившем правилу о голу у гостима, у редовима клуба из Старог Раса, ништа нису препустили случају, већ су након одласка дотадашњег тренера Томислава Сивића, ангажовали старог тренерског вука, Владимира Гаћиновића, који је почео да склапа тим по свом укусу, не слутећи да ће им управо његов долазак бити најбољи потез ове сезоне.
У међувремену клуб је појачало чак тринаест фудбалера.
Тренутно најбољи стрелац екипе Андрија  Мајдевац стигао је из кипарског АЕЛ-а из Лимасола.
Млади Слободан Станојловић заменио је Бачку Тополу за Рашку, где је наступао за екипу ТСЦ-а, док је искусни Славко Дамјановић стигао из редова индијског Ченаина.
Нови чланови ,,Плавих” постали су и Никола Богдановски, дојучерашњи члан Радника из Сурдулице, некадашњи фудбалер Црвене звезде, Ненад Гаврић који је наступао за грчки Ксанти, Бојица Никчевић из Чукаричког као и његов дојучерашњи саиграч, деветнаестогодишњи Митар Ергелаш који је стигао на позајмицу.
Милош Мијић долази из редова Балзана са Малте, док су Лазар Славковић и Миљан Момчиловивић пристигли из Партизана. Периша Пешукић је Искру и Даниловград заменио за град на Јошаници, а Кур Кур је стигао из аустралијског Аделејд Ситија.
Док је Филип Кљајић након растанка са јапанском Омијом као слободан играч потписао за Нови Пазар.
Док је град на Јошаници напустило чак осамнаест фудбалера.
Стефан Димић је појачао редове Радничког из Ниша, искусни Зоран Даноски Радник из Сурдулице, док се Никола Влајковић преселио у Раднички 1923.
Бојан Чечарић је нова узданица крушевачког Напретка, Марко Вучић се вратио у матични клуб, Сутјеску из Никшића заједно са Милошем Калезићем, док је Милан Јокић појачао редове литванске Судуве.
Предраг Ристановић прешао је у редове Крупе која се такмичи у првој лиги Републике Српске, док је Мирза Делимеђац појачао бугарски Септември из Софије.
Игор Максимовић је нови члан Металца, Лазар Михаиловић Слободе из Ужица, а Дејан Парађина ОФК Вршца.
Тиерно Тиав је појачао албански Ерзени, Ријад Коца ОФК Београд, док су Филип Плавшић, Никола Вујанац, Јасмин Тртовац и Јово Којић и даље без клуба.

Екипа Новог Пазара у првих десет кола остварила је седам победа што посебно добија на значају ако знамо да су остварене у низу, након три уводна пораза.
Све што су несрећно изгубили у прва три кола против Вождовца (1:0), Чукаричког (2:1) и Јавора (2:1), где су објективно заслужили много више ако се погледа приказано на терену, фудбалерима Новог Пазара вратило се у наставку шампионата.
Где слободно може се рећи живе свој најлуђи сан и уживају све почасти које им тренутно потпуно заслужено припадају, пошто су након десет кола лидери Суперлиге, са бодом више од нашег клуба који има и две утакмице мање.
Након три везана пораза, Нови Пазар је дочекао вицешампиона екипу Партизана, славивши потпуно заслужено са 1:0, голом Милоша Мијића са беле тачке.
То им је очигледно дало крила, па су након вицешампиона редом падали ТСЦ у Бачкој Тополи (0:1), Раднички у Нишу (1:3), затим Напредак на домаћем терену (2:1), Младост ГАТ у Новом Саду (2:1), Спартак (2:0) код куће, као и Раднички 1923 у Крагујевцу (1:3).
Екипу предводе Андрија Мајдевац са четири постигнута гола, прате га Бојица Никчевић и Милош Мијић са по два.
Након фантастичних резултата у првој четвртини шампионске трке, еуфорија у граду на Јошаници иде до те мере да домаћини најављују победу у сутрашњем мечу, што им верујемо црвено-бели неће дозволити, него напротив, даће све од себе да прекину њихов тријумфални низ.
За очекивати је да тренер Владимир Гаћиновић црвено-белима супростави следећих једанаест фудбалера:

Кљајић- Пешукић, Јоксимовић, Рубежић, Јовић- Лончар, Мијић, Алић- Исламовић, Богдановски- Мајдевац.

Црвена звезда и екипа Новог Пазара састали су се до сада седамнаест пута. Црвено-бели су славили петнаест  пута, док је једну победу остварио Нови Пазар, а један дуел завршен је без победника.
Последњи првенствени дуел ове две екипе одигран 6. марта текуће године у 26. колу Суперлиге Србије завршен је убедљивом победом црвено-белих од 5:0.
Голове за наш тим постигли су Охи Омоијуанфо, Мирко Иванић и Александар Катаи, који је у овом мечу уписао свој хет-трик.
Док су фудбалери Црвене звезде у полуфиналу купа били још немилосрднији, напунивши до врха мрежу гостију из Рашке, на крају је било 8:0.
Голове су постигли Ел Фарду Бен, Мирко Иванић, Милан Павков, Петар Станић, док су се по два пута у стрелце уписали Охи Омоијуанфо и млади Никола Станковић.

Са друге стране фудбалери актуелног шампиона Црвене звезде, након исцрпљујућег дуела против Монака, како физички тако и емотивно, где су заслужили много више од часног пораза иду на ноге захукталој екипи Новог Пазара, са једним јединим циљем, да остваре победу, упишу нова три бода и да направе што бољу увертиру пред гостовање турском шампиону, екипи Трабзонспора и нема сумње да ће дати све од себе да то и остваре.

Пред пут у срце Рашке, тренер фудбалера Црвене звезде Милош Милојевић, изнео је своја очекивања:

Мотив је увек ту, а играчи су схватили да смо на добром путу што се тиче игре и само нам фали резултат. За то нам је потребан исти или бољи однос, јер идемо на гостовање екипи која је у доброј форми и на врху табеле. Зато, ништа сем доброг односа, боље игре и веће ефикасности нам не преостаје. Они имају сјајну офанзивну транцизију, компактни су, полетни по боковима, имају одличан прекид. Генерално, ту је доста добрих појединаца за овај ниво такмичења. Осећају се добро у систему који је посложио и уиграо колега Гаћиновић. Сигурни су, као што рекох и уиграни и то је њихова предност, али верујем у нас, наш квалитет и оно што радимо. Верујем да са добрим односном уз максимално залагање можемо до победе у Новом Пазару – почео је Милојевић.

Говорио је Милојевић и о стању у играчком кадру пред меч у Новом Пазару…

 – Иванић је почео да тренира са екипом, а видећемо на данашњем тренингу да ли је спреман или није. Међутим, постоји велика шанса да заигра. Што се Срнића тиче, он је професионалац и момак који је доста тога дао Звезди. Воли клуб, хтео је најбоље, али деси се несмотреност и непажња. Некад вас противник „упеца“ у тренутку мањег фокуса. Међутим, и он и Катаи су професионалци и не сумњам да ће изаћи јачи из тога. 

Дотакао се Милојевић и тактичких замисли, не откривајући баш све адуте.

 – Видећемо још када је реч о тактици, али размишљам о неким варијантама шта је најбоље. Морамо да задржимо наш интензитет и оно што хоћемо да радимо. Конкретно, имамо три најбоља штопера у лиги, и „жртва“ је да Ераковић игра на десном беку. Зато морамо да играмо са три штопера или да их ротирамо, притом имамо још два добра централна бека у Панкову и Лековићу. Без обзира шта је моја жеља што се тиче система игре, задатак је да играмо са најбољим играчима и да им направимо систем у ком се добро осећају. Наравно да постоји могућност и да неко од млађих почне, али нисмо у позицији да делимо играче по годинама. Задатак је да нађемо 11 или 16 који су у најбољој форми, а резултат је тренутно приоритет. Додуше стално је акценат на резултату, али сад највише. Треба нам екипа која је спремна да победи Нови Пазар и донесе три бода у Београд. 

Шеф стручног штаба нашег тима сматра да је време да се добра игра материјализује и у позитиван резултат.

 – Јесте прекретница сезоне у том смислу да смо одиграли неколико добрих утакмица и стварили много прилика и у дербију, и против ТСЦ-а и против Монака, али нисмо их реализовали. Прекретница је да то крунишемо добрим резултатом, јер у том случају, лакше се ради, играчи више верују у себе, а публика стаје иза нас. Очекивао сам турбулентан период, то је увек тако кад се тренер мења усред сезоне. Није то неки проблем који је настао у дан, два, три. Сваки озбиљан клуб као што је Звезда покуша да реши проблем и онда дође до промене, и то су најтежи и најизазовнији дани. У каријери сам свугде имао успеха, али са мог аспекта и за афинитете звездаша – четири утакмице, победа, два ремија и поразом, није нешто чиме сам задовољан, али верујем у стручни штаб и у оно што радимо. Резултат мора да дође као последица добре представе, залагања и квалитета ког имамо. Треба нам то брзо, али нема боље прилике него кад се игра на три дана. То је оно што сви хоћемо и предност што можемо да покажемо да смо добар тим, јер се добар тим увек врати.

Меч у Новом Пазару ће бити одигран пред празним трибинама, услед казне коју домаћин има још из претходне сезоне. 

 – Волим да играм фудбалер пред публиком и пуним трибинама. Не верујем да би надјачали наше навијаче, јер где год да су, звездаши су увек гласнији део публике. Ипак, жао ми је што ће одлична утакмица из Суперлиге бити одиграна без навијача, али није на мени да одлучујем о томе и надам се да ће нам то бити предност – закључио је Милојевић.

Правду ће делити Милош Милановић из Ћуприје, помагаће му Милан Шутуловић и Александар Марјановић, док ће четврти судија бити Дејан Трифковић.
У ВАР соби ће седети Момчило Марковић и Милан Михајловић.

Директан пренос утакмице 11. кола Моцарт Суперлиге Србије између Новог Пазара и Црвене звезде можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 17 часова.

 

Повезане вести

Leave a Comment