Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Снежа Чолић поново у црвено-белом!

Снежана Чолић након шест година поново у дресу Црвене звезде!

Прво појачање ККЖ Црвена звезда мтс за наредну сезону је Снежана Чолић. Мирноћа и искуство плејмејкера биће од великог значаја црвено-белом тиму у квалификацијама за Евролигу. Црвена звезда и Снежана Чолић договорили су сарадњу на 1+1 сезону.

Снежа (30) је протекле две сезоне провела у Арт Баскету, са којим је освојила Куп Милан Цига Васојевић и два пута предводила тим до финала плеј-офа ЖКЛС. У сезони за нама је у просеку убацивала 13 поена уз 6.7 асистенција.

Каријеру је започела у родној Лозници, затим је наступала за Радивој Кораћ, Ордуспорт, Кварнер, Вашаш и Хановер, да би се после паузе након остварења у најбитнијој улози вратила кошарци у дресу Радничког из Крагујевца.

За Црвену звезду је наступала у сезони 2015-16 и уписала 26 наступа, уз 247 поена и трофеј у Купу Милан Цига Васојевић, први за наш клуб после 12 година. Са Црвеном звездом је играла и финале плеј-офа, а допринела је тројком за победу против Врбаса у полуфиналу, уз звук сирене.

Као 3х3 репрезентативац бранила је боје државног тима у квалификацијама за Европско првенство, заједно са изданком Звездиног система и бившом кошаркашицом Црвене звезде Катарином Зец, Жаклином Јанковић и Александром Рачић.

Снежо, добродошла назад!

The post Снежа Чолић поново у црвено-белом! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment