Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Две године доминације у дербијима

Фудбалере Црвене звезде сутра од 20 часова на гостујућем терену очекује 168. вечити дерби, у оквиру деветог кола националног шампионата, а у случају победе црвено-бели би пришли корак ближе коначном циљу – освајању шампионске титуле и директном пласману у групну фазу Лиге шампиона.

Када је реч о статистичким параметрима, они су значајно на страни нашег клуба. До сада је одиграно укупно 167. првенствених мечева између нашег тима и вечитог ривала, а црвено-бели су као победници изашли из 66 дуела, 54 утакмице завршене су без победника, док је вечити ривал славио на 47 сусрета. Гол разлика је такође на страни Црвене звезде, с обзиром на то да су црвено-бели чак 231 пут погодили мрежу противника, док је вечити ривал постигао 197 голова. Звезда не зна за пораз у последњих седам окршаја са вечитим ривалом, ако рачунамо и меч у оквиру финала националног купа. То је уједно био и последњи сусрет ова два тима, а комплетна звездашка јавност памтиће га по маестрално одиграној партији Звездиног „Магика“ – Александра Катаија.

Када се сабере укупан број минута, Црвена звезда је без пораза у вечитим дербијима импозантних 630 минута! У том периоду одиграно је седам сусрета са највећим ривалом, а четири су припала црвено-белима, од којих два у финалима Купа Србије, а три меча завршена су без победника. Последњи пут, наш клуб је претрпео пораз у мечу против вечитог ривала пре више од две године, тачније 10. јуна 2020. године, када је у оквиру полуфинала купа наша екипа поражена минималним резултатом.

Црвена звезда је доминатна у окршајима против вечитог ривала дуже од 26 месеци, а надамо се да ће се традиција наставити и сутра у 168. вечитом дербију. Изабраници новог шефа струке Милоша Милојевића ће без сумње пружити максимум како би обрадовали армију заљубљеника у црвено-беле боје, а једно је сигурно – очекује нас прави празник српског фудбала!

The post Две године доминације у дербијима appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment