Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездини весници дербија

У среду од 20 часова нас очекује 168. вечити дерби, а у тиму Црвене звезде је чак седам фудбалера који су головима успевали да решавају утакмице против градског ривала. Реч је о Александру Катаију, Александру Пешићу, Охију Омојуанфу, Мирку Иванићу, Ел Фарду Бену, Гелору Канги и Милану Павкову.

Дерби је утакмица која рађа хероје, а неки су пострали „бесмртни“ баш захваљујући окршајима са вечитим ривалом. Звездин тим има континуитет, окосница екипе се не мења и због тога скоро сваки играч у екипи иза себе има одигран бар један вечити дерби, а бројка вредна пажње је у овом случају седам, с обзиром да је толико актуелних фудбалера у нашем тиму погађало против Партизана, што представља одличну увертиру пред наредни окршај.

Немилосрдан према вечитом ривалу је Александар Катаи и дефинитивно се од њега очекује да у среду буде централна фигура меча. Он је на 12 утакмица против црно-белих постигао шест погодака и ако настави у том маниру, нема дилеме да би по завршетку каријере могао да буде и један од најраспуцанијих у историји када је реч о највећој утакмици српског фудбала. Прошле сезоне је постигао чак четири гола вечитом ривалу, а пре тога је погађао у сезони 2020/21, као и у првом мандату – у 149. дербију. Интересантно је да када Катаи игра дербије дуже од 10 минута – Звезда не губи.

Сви сем Катаија су по једном тресли мрежу вечитог ривала, а најбољи однос постигнутих голова и одиграних утакмица имају Александар Пешић и Охи Омојуанфо (три меча и погодак), чије нишанске справе су већ подешене за меч у среду. Наиме, Пешић је погодио у 157, а у Охи у 166. вечитом дербију. У оба наврата је Црвена звезда побеђивала – 2:1 и 2:0, а заједничко им је и то да су њихови голови начињали мрежу ривала.

Ипак, фудбалер чији је погодак решио 164. дерби је Мирко Иванић, чиме је Звезда практично „потписала“ титулу. Сигурни смо да се сви звездашки сећају тог скока и рутинске реализације за тријумф од 1:0. Прецизан у тријумфу против вечитог ривала од 2:1 био је и Ел Фарду Бен са беле тачке у 160. вечитом дербију, а Звезда је и те сезоне освојила шампионску титулу.

У стрелце су се против Партизана уписивали и Гелор Канга и Милан Павков, а обе утакмице су завршене идентично 1:1. Канга је погодио у 153, а Павков у 159. вечиом дербију и то резантним ударцем изван казненог простора, у сезони када је Звезда освојила шампионску титулу.

Пут до мреже Партизана знају и Марко Гобељић и Славољуб Срнић који су се уписивали у стрелце у дресу Напретка, односног Чукаричког.

Видећемо да ли ће неко од поменутих у среду од 20 часова подебљати свој конто, или ћемо добити неког новог хероја…

The post Звездини весници дербија appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment