Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Катаи ултимативни креатор

Звезда је приказала суви квалитет на домаћој сцени и на пет одиграних утакмица у националном првенству постигла 21 погодак. Свим тим головима претходиле су аситенције, а од великог броја фудбалера који наступају на три позиције у везном реду у Суперлиги Србије, издвојио се Александар Катаи са 91 посто успешних кључних додавања током трајања једне фудбалске утакмице.

Када је у питању готово свака појединост са лоптом, можемо се сложити да Звездин Магико доминира у свим сегментима најпопуларнијег спорта на свету. Префињеност, луцидност, креативност, осећај за простор, кретња, разумевање са саиграчима, а када се на то дода сјајан дриблинг, реализација и голови, нема сумње да Катаи већ дуго времена уназад заслужује награду најбољег играча домаћег шампионата.

На првих пет утакмица које су црвено-бели одиграли у Суперлиги Србије, Катаи се издвојио по параметру кључних додавања по мечу са високих 91 посто. Када се то сумира Звездина десетка по мечу упути 3,29 кључних пасова који претходе поготку или стварању готово стопостотне шансе. Уживајући велико поверење целокупног стручног штаба Катаи поседује велику слободу када је у питању кретња на травнотој површини, а најделотворнији и најопаснији јесте у последњој трећини терена.

Важна напомена да се у ову категорију убрајају играчи који играју на позицијама дефанзивног, централног и офанзивног везног. У масовној конкуренцији момак рођен у Србобрану је искочио поприлично доминатно и за себе оставио Милоша Филиповића из Колубаре (1,51) и Марка Ђуришића који брани боје Вождовца (1,28).

Сигурни смо да ће Катаи како шампионат буде одмицао бити супериоран и у осталим статистичним параметрима, као и да ће Магико наставити да предводи наш тим у новим историјским успесима.

The post Катаи ултимативни креатор appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment