Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Станковић: Добра и компактна игра, а сад да се опоравимо

Имао је много разлога за задовољство Дејан Станковић после тријумфа Црвене звезде над Вождовцем резултатом 4:0 у оквиру шестог кола Суперлиге Србије…

Не би смели да се навикавамо на ово, јер неће увек бити висок резултат. Мени је некад важнија добра и конкретна игра, уз организованост, него висина резултата, јер и 1:0 и 4:0 су три бода у сваком случају. Честитам играчима, када се игра на свака три дана може да буде и умора, али спремали смо се за то. Видело се првих 20 минута, да је то било доста добро, а кад неко као екипа Вождовца има свежину, уз то дође да се надиграва, а за меч се припрема шест, седам дана, осети се, али смо остали компактни. Промашили смо неколико шанси које су могле да „реше“ утакмицу, али некад ми је драже да будемо група, трпимо, останемо организовани и сачекамо моменат да казнимо, као што је то био случај код трећег и четвртог гола. Притисак који је навео противника на грешке… Сада ми је битан опоравак и да се спремимо за оно што нас очекује у наредних девет дана – почео је Станковић.

Радује Мистера и то што су се на терену нашли Родић, Иванић и Пешић.

– Они су озбиљан ослонац и стуб наше игре. Много ми је драго што је Пешић одиграо 65 минута, а Родић и Иванић целу утакмицу. Радује ме то, било је доста добрих ствари и не могу да замерим играчима ништа. Знам где је био проблем, фудбал је жива ствар, није 1+1=2, има да се ради, али битно ми је да спремамо утакмицу по утакмицу. Циљ је јасан, и само тако да можемо да будемо фокусирани на оно што следи.

Већ у среду од 21 час гостоваћемо Макабију у Хаифи, а онда и реванш, 23. августа на Маракани.

За то смо се спремали, прошли смо и испунили циљ, а то је директна Лига Европе кроз пут Лиге шампиона. Оптимиста сам пред двомеч, није немогућа мисија, у неким сегментима морамо да будемо фокусиранији и са већом концентрацијом. Знамо да ће бити паклено у Хаифи што се тиче атмосфере, али верујем да ће овде на Маракани бити дупло „вруће“ – закључио је Станковић.

The post Станковић: Добра и компактна игра, а сад да се опоравимо appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment