Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Кангиних 150!

Гелор Канга је на реванш мечу против Пјуника у Јерменији забележио јубиларни 150. наступу дресу Црвене звезде, а тим поводом дрес симболичним бројем му је уручио легендарни фудбалер нашег клуба Недељко Милосављевић.

Гелор Канга је дебитовао за Црвену звезду 12. јула 2016. године против Валете у победи нашег тима на Малти у оквиру квалификација за Лигу шампиона. Већ се на том мечу могло приметити да се ради о играчу са готово перфектним прегледом игре, а томе сведочи и асистенција Габонца на том мечу. Носећи дрес Црвене звезде Канга је одиграо 150 мечева, постигао 28 голова и уписао 34 асистенције.

Био је један од главних протагониста при уласку нашег тима у Лигу Европе 2017. године после десет година, а навијачи ће сигурно памтити његове невероватне голове против Спарте из Прага и Краснодара, као и погодак у вечитом дербију у сезони 2016/17. После две године играња у Чешкој, Канга се вратио у свој вољени клуб и одмах показао да ће бити велико појачање за тим Дејана Станковића. Успео је са Звездом да се поново пласира у Лигу Европе, као и да освоји дуплу круну. И у сезони за нама, Канга је својим добрим партијама дао велики допринос у поновном освајању дупле круне.

И на почетку ове такмичарске године Канга је незаменљиви шраф у машинерији Црвене звезде, а искусни везни фудбалер поред својих голова и асистенција диктира темпо игре нашег тима. Да је у сјајној форми потврдио је и на последњој утакмици нашег тима против Пјуника, када се уписао у листу стрелаца са беле тачке. Од старта сезоне, Канга је два пута тресао мреже противничких тимова, а надамо се да ће тако наставити и у будућности.

The post Кангиних 150! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment