Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Лов на Змајеве, као припрема за пакао Хаифе!!!

Фудбалере Црвене звезде након победе над екипом јерменског шампиона Пјуника од 2:0 у реванш мечу трећег кола квалификација и пласмана у плеј-оф за овогодишње издање Лиге Шампиона, где ће одмерити снаге са израелским шампионом екипом Макабија из Хаифе, очекује меч шестог кола Моцарт Суперлиге Србије, у којем ће у Суботу на стадиону ,,Рајко Митић” од 20 часова и 45 минута, угостити екипу Вождовца.

Након уводна четири кола и исто толико победа, где су редом падали Раднички из Ниша (4:0), Колубара (5:0), Младост Лучани (2:1) и Радник из Сурдулице (6:0), црвено-бели су одложили меч петог кола и гостовање екипи новосадске Војводине, који ће бити одигран у октобру у термину предвиђеном за утакмице националног купа. У међувремену црвено-бели су успешно стартовали у квалификацијама за Лигу Шампиона, где су славили у оба меча против шампиона Јерменије, екипе Пјуника, укупним резултатом 7:0, тако се пласиравши у плеј-оф за Лигу Шампиона, где ће последњу препреку ка учешћу у најквалитетнијем клупском такмичењу на Старом континенту, представљати шампион Израела, екипа Макабија из Хаифе, која је после изненађујуће, али потпуно заслужене елиминације грчког шампиона Олимпијакоса, елиминисала и екипу кипарског шампиона, АПОЕЛ-а из Лимасола.
Па ће тако меч против Вождовца, представљати генералну пробу пред пут у Хаифу.

Претходна сезона била је једна од најуспешнијих у клупској историји Вождовца. Клуб је регуларни део сезоне завршио на шестој позицији, међутим добре игре у плеј-офу довеле су их у ситуацију да до последњег кола буду у игри за премијерни наступ на европској сцени, међутим у томе су их спречили најпре фудбалери Партизана који су на ,,Крову” славили са 3:0, а затим и фудбалери Црвене звезде који су победом од 3:1, на најлепши могући начин потврдили и украсили освајање шампионске титуле.
Као и конкуренти из претходне сезоне, тако су и Вождовчани са највећим амбицијама ушли у нову, са циљем да се докопају места које води у квалификације за наступ на европској сцени.
Клуб су појачали бивши омладинци Црвене звезде голман Андрија Катић, као и нападачи Борисав Бурмаз који је у претходној полусезони бриљирао у дресу Звездиног развојног тима Графичара, те Данило Теодоровић, који је након завршеног омладинског стажа у нашем клубу, решио да каријеру настави у екипи Вождовца.
Вељко Трифуновић је стигао из екипе Радничког 1923, Бранислав Марковић из шабачке Мачве, док је Никша Вујановић стигао из екипе Рудар Пљевља, која се такмичи и првој лиги Црне Горе.
Са позајмице се вратио и прошлогодишњи најбољи стрелац екипе Никола Вујновић, док је из ФК Подгорица стигао јапански интернационалац, Арихиро Сентоку.
Док је клуб напустило чак седамнаест фудбалера.
Литвански интернационалац Јустас Ласицкас појачао је Олимпију из Љубљане, млади Драган Стоисављевић наставиће да скупља драгоцено сениорско искуство у редовима Радничког са Новог Београда. Ален Машовић се преселио у Узбекистан, где је појачао екипу Насафа, док је Немања Милојевић представљен као једно од највећих појачања Колубаре из Лазаревца, где се претходно преселио и Иван Ћорковић. Дарко Вукашиновић је појачао Мачву, Михајло Благојевић Јагодину, а Филип Аврић Јединство са Уба.
Драган Перошевић је прешао у редове Омладинца из Нових Бановаца, док је Стефан Тешић постао нови играч Будућности Крушик из Ваљева.
Искусни Филип Станисављевић појачао је редове Вршца, док је млади Михајло Микан прослеђен у Раднички из Сремске Митровице.
Иван Милосављевић је прешао у редове ТСЦ-а из Бачке Тополе, Марко Гјоргијевски се вратио у домовину где је појачао екипу Академије Пандев, док је Немања Цветковић појачао некадашњег шампиона Босне и Херцеговине, екипу Леотара из Требиња. Секу Кеита и Немања Вучић су и даље без клуба.
Да би после победе над Радничким 1923, клуб напустио и тренер Небојша Јандрић. Вождовац је у првих пет кола освојио осам бодова, са по две победе и два ремија, уз један пораз, па тако заузимају седму позицију са истим бројем освојених бодова колико има и петопласирана екипа ТСЦ-а из Бачке Тополе, која има бољу гол разлику. Може се рећи да се кроз резултате са почетка сезоне и најбоље осликавају осцилације младог тима из Заплањске улице. Сезону су отворили победом над екипом Новог Пазара, која је руку на срце, заслужила макар један бод, пошто је током већег дела сусрета била бољи и конкретнији ривал, ипак на крају су Вождовчани славили минималним резултатом, а једини гол дело је некадашњег фудбалера Црвене звезде, Стефана Хајдина.
Затим су уследила два ремија без голова, против Напретка у Крушевцу и против екипе Младост ГАТ на ,,Крову”, где је овај пут екипа Вождовца заслужила више од само два освојена бода, пошто су, поготово у мечу против Младости били далеко бољи ривал.
У четвртом колу уследио је за сад једини првенствени пораз, боља је била екипа домаћина, Спартака из Суботице, која је славила са убедљивих 3:0, голове за домаћина постигли су македонски интернационалац Андреј Тодоровски, бивши омладинац Вождовца, Никола Срећковић, те искусни Марко Обрадовић.
Да би у петом колу, у једном изједначеном мечу, Вождовац био бољи од екипе Радничког 1923, славивши са 1:0.
Једини гол дело је младог црногорског интернационалца Никше Вујановића, који је на истеку регуларних деведесет минута погодио за велику радост малобројних домаћих навијача.
Помоћни тренер фудбалера Вождовца Михајло Трајковић рекао је да је Црвена звезда апсолутни фаворит у предстојећем мечу Супер лиге Србије, али је додао да ће његова екипа дати све од себе да остави добар утисак.

– Јасно је да су у овом дуелу апсолутни фаворит и изузетно јака екипа, без обзира на то у ком саставу играју – рекао је Трајковић који ће после одласка Небојше Јандрића водити екипу на мечу са Звездом.

– Упркос томе, као и околностима у којима ми дочекујемо меч, желим да прикажемо храбар и борбен Вождовац – додао је Трајковић.

Фудбалери Вождовца ће у суботу гостовати Црвеној звезди, у утакмици шестог кола Супер лиге Србије.

– Циљ је да уживамо у тој утакмици, да дамо све од себе и покушамо да се као најмлађа екипа у лиги покажемо у најбољем светлу и да оставимо добар утисак. Поштујемо противника, али поштујемо и себе – рекао је Трајковић.

Фудбалери Црвене звезде и Вождовца до сада су се састајали двадесет шест пута.
Црвено-бели су однели двадесет две победе, један сусрет завршен је без победника, док су Вождовчани били бољи у три наврата.
Последњи дуел између ове две екипе одигран је у оквиру 37. кола Линг Лонг Суперлиге Србије, црвено-бели су били бољи, славивши са 3:1, па су тако на најлепши могући начин потврдили и украсили освајање пете узастопне титуле шампиона Србије.
Голове за Црвену звезду на том мечу постигли су Александар Катаи, Мирко Иванић, док је ,,тачку” на освајање титуле ставио капитен Милан Борјан голом са једанаест метара.

Са друге стране, фудбалери Црвене звезде након успешног старта у домаћем шампионату, тријумфално су започели и квалификације за овогодишње издање Лиге Шампиона, где су у оба меча били бољи од шампиона Јерменије, екипе Пјуника, укупним резултатом 7:0.
У првом мечу одиграном у фантастичном амбијенту, пред готово пуним трибинама стадиона ,,Рајко Митић”, фудбалери нашег клуба декласирали су немоћне госте из Јерменије, славивши са убедљивих 5:0, па су тако већ након првог меча обезбедили наступ у плеј-офу.
Бриљирао је репрезентативац Гане, Осман Букари који је уписао први хет-трик у дресу нашег клуба, док су остала два гола дело Кингса Кангве и младог Стефана Митровића. У реваншу одиграном седам дана касније у Јеревану, наш тим је славио са 2:0, голове су постигли Гелор Канга и Милан Павков.
У међувремену нови чланови нашег клуба постали су леви бек репрезентације Грузије, Иракли Азаров, који је дошао из шампионске екипе Динамо Батумија, те млади руски везиста Јегор Пруцев, бивши фудбалер Сочија.
Док је млади Стефан Ераковић продужио уговор до 2026. године.
Утакмица против Вождовца, представљаће својеврсну генералну пробу пред гостовање екипи Макабија у Хаифи, у првом мечу плеј-офа, где ће наш клуб покушати да се домогне учешћа у групној фази Лиге Шампиона.
Тако да нема сумње да ће наши фудбалери дати све од себе да направе што лепшу увертиру пред одлазак у ,,пакао” Хаифе.

Пред дуел са екипом Вождовца, тренер фудбалера Црвене звезде, Дејан Станковић, изнео је своја очекивања:

– Сигурно да ће бити нека промена, али не много, јер када играш на два фронта или три кад почне Куп Србије није лако, с обзиром да идемо на победу у свакој утакмици. Битно је да се после тих утакмица ради добар опоравак, да се играчи што пре освеже и спреме за наредни меч. Ми имамо широк ростер, увек могу да рачунам на адекватне замене. Опет понављам да сви добро раде и да су сви спремни да играју у било којој утакмици, како првенственој, тако и у европској – истакао је Дејан Станковић.

Станковић је одговорио на питање да ли се на терену могу очекивати Станковић, Лековић, Мотика и Азаров.

– Сигурно, некога од њих ћете видети на терену.

Осврнуо се млади стручњак и на чињеницу да Иванић и Пешић нису путовали са остатком екипе у Јерменију због лакших повреда.

– Нисмо рискирали, осетили су благе проблеме. Знамо шта нас чека у наредном периоду и колика је важност утакмице. Имали смо тај луксуз да можемо себи да допустимо да у Јерменију отпутујемо без Пешића и Иванића. Они су јуче радили са екипом, радиће и данас и по завршетку овог тренинга ћемо одлучити да ли ће они сутра наступити.

Говорио је шеф стручног штаба нашег тима и о статусу Охија.

– Охи је ту, ради. Увек када неко фали, када га нема, не прича се о момцима који играју, дају голове и раде за тим, увек се извлачи неко ко није ту, чисто да би се питало за здравље. Охи је добро и спреман је, тако да идемо даље.

Првотимци Црвене звезде услед напорног ритма, готово да немају времена за одмор, али стратег нашег тима истиче да су и поред тога црвено-бели спремни за сваки дуел.

Пратимо како се играчи опорављају из утакмице у утакмицу, да ли је неком теже пало, неком лакше. Да ли се неко теже опоравља, док другом тај процес иде доста добро. Не верујем да ћемо нешто претерано мењати ни у једној утакмици. Сви раде добро, на слатким сам мукама кога одабрати.

Некадашњи капитен Црвене звезде је говорио и о одличној припреми за прву утакмицу против Пјуника која  је одиграна на стадиону „Рајко Митић“.

– Када се погледа цела утакмица, подједнако смо оптеретили и леву и десну страну. То нам је био циљ, на томе је клуб и радио, појачања су била циљана. За сада то иде у добром смеру, међутим увек може боље. Што се тиче проблема које екипе имају против нас на терену, то је питање за наше противнике, како је њима – закључио је Станковић.

Главни судија меча између Црвене звезде и Радника биће Марко Ивковић из Лајковца.
Помагаће му Марко Ђуричић (Лозница) и Милан Пашајлић (Рашка).
Четврти арбитар биће Андрија Стојановић, делегат меча је Дејан Поточан.
У ВАР соби седеће Станко Остраћанин и Никола Ђоровић.

Директан пренос утакмице између Црвене звезде и екипе Вождовца, можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком од 20 часова и 45 минута.

Повезане вести

Leave a Comment