Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Рендулић: Од нас све зависи

Омладинци Црвене звезде ће сутра од 17 часова, на теренима иза југа Маракане дочекати екипу Младости из Лучана у оквиру првог кола националног шампионата, а шеф стручног штаба наших јуниора Зоран Рендулић, изнео је очекивања пред први изазов у новој такмичарској години.

Очекујем да од прве утакмице кренемо да радимо оно што смо усавршавали на припремама. Независно од противника, најважније нам је да од почетка и дефанзивно и офанзивно радимо оно што треба. Сигурно да ћемо да скаутирамо противника и да покушамо да искористимо њихове мане, али мислим да ови момци морају да разумеју шта значи Звездин дрес и да треба да играју увек на гол више. Треба да буду концентрисани у игри иза лопте, али и да раде на много других детаља, да би се сутра спремили за оно што их очекује у сениорском фудбалу – почео је Рендулић.

Задовољан је Рендулић припремним мечевима, али како сам каже, све зависи од играча.

– С обзиром да сам се први пут вратио у омладински фудбал, могу да кажем да су ме играчи пријатно изненадили у неким стварима. На свим утакмицама смо били стабилни, поготово дефанзивно. Фалило је мало мирноће у завршници. Играли смо утакмице на свака три дана, тако да је и умор учинио своје. Покушавамо кроз ову недељу мало да освежимо екипу и сигурно да у последњој трећини треба више концентрације. На томе ћемо радити. Гледаћемо да што више будемо на противничкој половини, то нам је циљ. За сада све иде у добром смеру. Имамо неколико повређених играча, који вуку повреде од прошле сезоне. За сада је ту 15-16 момака на које можемо озбиљно да рачунамо. Од њих све зависи.

Говорио је Рендулић и о екипи Младости, али и истакао да све зависи од приступа црвено-белих.

Чуо сам да је доста играча прешло из кадета у омладинце. Доста озбиљнијих играча им је већ у првом тиму. Сигурно да су једна организована екипа, у односу на први тим. Знам да много раде на прекидима и на тактичким стварима, тако да нас очекује врло тешка утакмица. Иако је прво коло, мислим да од нас све зависи. Ако им дозволимо доста простора, сигурно да ће нам направити проблем. Ток утакмице зависи од тога како у првих пола сата будемо ушли у меч. Очекује нас једна заиста тешка и озбиљна утакмица. Као што знате, против Звезде свако даје 200 посто, тако да ми морамо да дамо још више, како би утакмица ишла у правом смеру за нас.

Дотакао се некадашњи првотимац Црвене звезде и циљева у новој сезони.

Још увек је рано причати о циљевима. Упознајем се са играчима, а још увек се нисам упознао са овом лигом. Гледамо корак по корак, прве две-три утакмице. Чека нас и Лига шампиона, тако да ће бити велики број утакмица. Циљ нам је да што већи број играча „избацимо“ у први тим. Има неколико момака који би у будућности могли бити пројекти, али опет кажем, од њих све зависи – закључио је Рендулић.

Ове сезоне, за црвено-беле јуниоре наступаће 25 фудбалера: Јован Миладиновић, Богдан Маринковић, Огњен Мимовић, Коста Недељковић, Андрија Стожинић, Алексеј Вукичевић, Лука Лечић, Братислав Марић, Благоје Унковић, Петар Граоња, Лука Стојсављевић, Лазар Ђурић, Немања Видојевић, Матеја Радоњић, Алекса Цветковић, Млађан Иванковић, Лука Бошковић, Игњат Брајић, Стефан Миладиновић, Павле Огњеновић, Стефан Радујко, Борис Матић, Иван Никчевић, Стефан Пиргић, Мохамад Садик.

The post Рендулић: Од нас све зависи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment