Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ераковић у Звезди до 2026. године

Талентовани штопер који је поникао у Звездиној Омладинској школи Страхиња Ераковић је продужио уговор са вољеним клубом до 2026. године.

Сигурно да сам пресрећан због продужетка уговора са Црвеном звездом. Прошла сезона је била изузетно добра за мене, надам се да ће ова наредна бити још боља, да ћемо као тим напредовати, ући у Лигу шампиона јер нам је ту и место, изборити дуплу круну и наравно да ћу ја приказивати још боље игре – истакао је Страхиња Ераковић.

Истакао је млади дефанзивац прве утиске после продужетка сарадње са Црвеном звездом, али и говорио о циљевима за наредни период.

– Није се ништа променио, све је исто као што је и било. Узео сам дуплу круну са Звездом, дебитовао сам за А репрезентацију, још ми је остало да одиграм Лигу шампиона и мислим да ћу онда испунити сваки могући сан из детињства.

Присетио се популарни Чупа и пута до првог тима Црвене звезде.

– Када бих рекао да нисам сањао о овоме, слагао бих. Због овога сам тренирао и пре неколико година отишао у Графичар, јер сам знао да није прави моменат да заиграм за први тим. Саветовао бих све младе играче да послушају управу и клуб јер им они сигурно мисле само најбоље. Из ове перспективе сам сигуран да сам погодио што сам тад отишао у Графичар, имао сам лепу сезону, завршили смо први на табели и без сумње је изузетно значајно искуство за мене.

Грб Црвене звезде са собом носи велику одговорност, а управо о томе је говорио и млади штопер.

Увек има притиска у Црвеној звезди, али мислим да се ништа није променило од кад сам дошао у први тим пре три године па до сада, мислим да је све исто и то је нормално – закључио је Ераковић.

Председник клуба Светозар Мијаиловић је честитао Ераковићу продужетак уговора.

Лепо је што је Страхиња Звездино дете. Мислим да је ово трећи или четврти пут да потписујемо уговор, управо због тога је још значајније, јер је заслужено изборио статус првотимца, као и што је у овом времену постао звезда у успону и из утакмице у утакмицу потврђује своје фудбалско знање. Верујем да ће овим потписом само унапредити то што је постигао у Црвеној звезди – истакао је председник нашег клуба Светозар Мијаиловић.

Председник нашег клуба је пожелео младом штоперу групну фазу Лиге шампиона.

– Пожелео бих му оно што је он сам себи пожелео, да освоји дуплу круну и да заигра у Лиги шампиона, то су основне жеље. Битније од свега овога јесте да Звезда остварује тај неопходни континуитет у тиму, играча који дужи временски период играју, а на тај начин се ствара кохезија тима, док се повремено убацују нови играчи ради освежења. Ераковић је изборио статус првотимца, без обзира што је у овом периоду наступао као млади играч, бонус који је својим играма то заслужио. Верујем да ће то бити подстрек свима онима који су прошли овај пут којим је он прошао. Занимљиво је да када је био на каљењу у Графичару и када се поставило питање да ли ће да дође у у први тим у тренутку када је била упитна минутажа, он се тада определио да игра у Графичару, за разлику од неких његових колега који то нису схватили на прави начин. Ераковић је знао да у тим годинама треба да игра, а резултат свега тога је управо ово што је постигао.

Није крио председник Светозар Мијаиловић да би играње у Лиги шампиона ове сезоне било изузетно значајно за клуб.

Желим му да оствари циљ и заигра са Звездом у Лиги шампиона, а то би и за клуб значило много, јер овај наступ у групној фази најелитнијег европског такмичења би много допринео будућем, где првак има шансу да директно уђе у групну фазу Лиге шампиона. Ово би била круна свега тога, верујем и желимо сви да се та жеља оствари – закључио је Мијаиловић.

Лепе речи за Звездино дете имао је и спортски директор Митар Мркела.

Страхиња је укупно 13 година у Црвеној звезди, дакле од своје осме године, Звездино је дете, поникао је у нашој Омладинској школи. Знамо да звездаши највише воле своју децу, која су поникла у Звезди. Ераковић је пре неколико година дебитовао за први тим, имао је изванредан успон, дошао је и до А репрезентације. Овај нови, појачани уговор је награда за све што је урадио у последње време, али је сигурно и знак међусобног поверења да Црвена звезда верује Страхињи и да он верује Црвеној звезди. Верујем да ћемо се дружити и у будућности и да ће Ераковић као што је напредовао до сада исто тако наставити и у будућности – поручио је спортски директор нашег клуба Митар Мркела.

Истакао је Мркела да Ераковићев пут до првог тима треба да буде пример свим млађим играчима који наступају у црвено-белој Омладинској школи.

– Изузетно је важно да Црвена звезда верује Ераковићу и да Страхиња верује Звезди. Ово је уједно и сигнал за све оне младе играче који тренутно играју у млађим селекцијама Црвене звезде како брзо њихови снови могу да се остваре. Ми као Црвена звезда и управа клуба смо рекли да желимо да сачувамо све кључне играче, доста таквих фудбалера је већ обновило своје уговоре, Ераковић је у последње време постао један од тих кључних играча. Управо то је показатељ свима да је Црвена звезда јака и да у будућности жели да буде још јача.

Осврнуо се спортски директор нашег клуба и на повратак Милуновића, чиме је дефанзивна линија Црвене звезде постала још јача.

Рекли смо да хоћемо да будемо јаки и компактни. Милуновић је искусан играч, Ераковић је са њим играо једну сезону. Сви се они јако добро познају у дефанзивној линији, мислим да је за одбрану изузетно важно да се играчи добру познају. Милуновић је добро познато лице и већ се види да се савршено уклопио у оно што тражи шеф стручног штаба Дејан Станковић – закључио је спортски директор клуба Митар Мркела.

Ераковић је за Црвену звезду дебитовао у августу 2020. године на утакмици против Новог Пазара, а тренутно као бонус играч бележи сјајне партије, показује да може да покрије неколико позиција и испуни сваки задатак који му додели шеф стручног штаба Дејан Станковић. Велика част указана му је током ове сезоне када је на утакмици против Новог Пазара понео капитенску траку и постао један од најмлађих капитена у историји Црвене звезде. Само неколико дана касније на мечу против Лудогореца је постао и други најмлађи предводник екипе у европским такмичењима у 21. веку и тако најавио да ће у будућности бити значајан шраф наше екипе. Одличне партије је приказао на утакмици против Браге на гостујућем терену, али и на Маракани против Ренџерса у осмини финала Лиге Европе и најавио још боља издања у будућности.

The post Ераковић у Звезди до 2026. године appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment