Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездина појачања – инстант квалитет

Активна је била Црвена звезда током летњег прелазног рока, и још увек је, а квалитет и нову димензију у игри коју су донеле новајлије у виду Немање Милуновића, Кингса Кангве, Османа Букарија, Стефана Митровића и Александра Пешића, била је приметна и на европској премијери у тријумфу против Пјуника резултатом 5:0.

Стартовала је Звезда сезону у Европи на најбољи могући начин, а допринос појачања који су наговестили квалитет још у Суперлиги, био је од немерљивог значаја у синоћњем тријумфу који нас је приближио за пет корака ка наредној рунди квалификација за Лигу шампиона. Епилог је био такав да је Букари постигао три гола уз асистенцију, те да су Канга и Митровић постигли по погодак. Допринос Милуновића у дефанзиви у смислу добијених дуела, поготово оних ваздушних, као и Пешића у „одлагању“ лопте при нападачким акцијама и учествовању у игри, доводе до закључка да је Црвена звезда одрадила фантастичан посао са довођењем нових фудбалера.

Још импозантније делује када се погледа оно што су наше новајлије оствариле у првих пет утакмица у сезони у којима смо остварили пет тријумфа уз гол разлику 22:1. Букари је на пет утакмица, постигао пет голова уз две асистенције, док је Кангва на пет утакмица уписао три гола уз асистенцију. Митровић је на три утакмице постигао два гола, Пешић је на три меча једном асистирао, а Милуновић је уписао два наступа. Напомена је да су њих тројица стигла у клуб када је сезона већ почела, па отуд мањи број утакмица него у случају Кангве и Букарија, а верујемо да ће се у стрелце врло брзо уписати и голгетер Пешић, као и Милуновић који је најопаснији фудбалер Црвене звезде када је реч о офанзивним прекидима.

Не могу баш да се рачунају у новајлије, јер је реч о Звездиним фудбалерима који су се у сезони за нама калили, али приметан је и допринос Ибрахима Мустафе који је наступио на свих пет утакмица и уписао асистенцију. Он је сезону за нама провео прво у Радничком из Сремске Митровице, а потом и у Новом Пазару, док је још један талентовани бисер добио прилику под командом Дејана Станковића. Реч је о Стефану Лековићу, који је уписао два наступа, а који је у сезони за нама прво наступао за омладинце Црвене звезде, да би током зиме добио прекоманду у сениоре Графичара. Деби у дресу Црвене звезде чека Никола Васиљевић.

The post Звездина појачања – инстант квалитет appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment