Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Радник на Маракани ,,глуми” Пјуник!!!

Црвено-бели су након реванш мечева другог кола квалификација за Лигу Шампиона, сазнали име противника са којим ће се састати у наредној рунди, а то је јерменски шампион, Пјуник.
Aли прије тога фудбалере нашег шампиона очекује утакмица четвртог кола Моцарт Суперлиге Србије, у којем ће на стадиону ,,Рајко Митић” од 21 час, дочекати екипу Радника из Сурдулице.

Након уводна два кола која су одиграли на свом стадиону, победивши екипе Радничког из Ниша и Колубаре, црвено-бели су гостовали у Лучанима, где су у фантастичној атмосфери пред крцатим трибинама савладали екипу домаће Младости, доста лакше него што то коначан резултат показује (2:1).
Па сад спремни и пуни мотива да наставе победнички низ, да наплате дугове из блиске прошлости, као и да направе лепу увертиру пред европску премијеру, дочекују екипу Радника из Сурдулице.

Радник је у претпрошлој сезони,  предвођен са клупе бившим капитеном нашег тима, Славољубом Ђорђевићем био хит првенства, да би у сезони за нама, мало недостајало да екипа из Сурдулице поново заврши у плеј-офу.
Ипак у плеј-ауту, Радник је показао да је бољи од конкуренције, пошто су доигравање завршили без пораза, освојивши петнаест бодова на седам мечева.
У нову сезону Радник је ушао са амбицијама да направи бољи резултат него претходне, иако до сада нису били превише активни на ,,трансфер пијаци”.
Па су тако клуб до сада појачала само четири нова фудбалера.
Искусни штопер Леандро Пинто стигао је из екипе ТСЦ-а, где се задржао само једну сезону, након што је стигао из новосадског Пролетера.
Андрија Милић је дошао из Радничког из Сремске Митровице.
Док ће млади нападачи Вукашин Богдановић који долази из новосадске Војводине и Вељко Јовановић који је наступао за Студентски Град, појачати конкуренцију међу бонус играчима.
Сурдулицу су напустили голман Милош Остојић који је појачао лучанску Младост, штопер Никола Радмановац који је појачао руску екипу Балтика из Калињинграда.
Екипу су напустили и бекови Петар Ристић који је појачао екипу Тимочанина, док је Стефан Ђорђевић ново појачање Дубочице из Лесковца.
Един Бибер је појачао Игман из Коњица, који наступа у првој лиги Федерације БиХ, а Огњен Димитрић је завршио у екипи панчевачког Железничара.
Док су Дарко Бједов и Жељко Димитров и даље без клуба.
Међутим и поред најава, екипа Радника није почела сезону онако како су очекивали у редовима Сурдуличана.
У првом колу на домаћем терену, поражени су од новог суперлигаша, екипе Младост ГАТ, са 2:1, а први и једини гол у новој сезони дело је Уроша Стојановића.
У другом колу боља је била екипа Спартака, која је на домаћем терену у Суботици, славила са сигурних 2:0.
Да би први бод у новој сезони, Радник освојио у прошлом колу, на домаћем терену,  против екипе Радничког 1923, иако су гости из Крагујевца били далеко бољи ривал. Међутим ни лоши резултати са почетка сезоне, нису пољуљали оптимизам у редовима Сурдуличана, који најављују да на наш највећи стадион долазе без ,,беле заставе”.

Црвена звезда и Радник до сада су одмерили снаге у седамнаест наврата.
Црвено-бели су славили на чак петнаест сусрета, док је Радник тријумфовао једном, а последња утакмица између ова два клуба завршена је нерешеним резултатом. Очекивано, гол разлика је на страни Црвене звезде и износи 56:10.
Последња утакмица између Црвене звезде и Радника одиграна је 13. децембра 2021. године у оквиру 20. кола Линг Лонг Суперлиге Србије.
Меч је завршен резултатом 1:1.
Једини гол за црвено-беле постигао је Александар Катаи са беле тачке.

Са друге стране, фудбалери Црвене звезде наставили су свој тријумфални низ, искористивши киксеве вечитог ривала и другопласиране Војводине, да се осаме са челу табеле.
У фантастичном амбијенту, пред пуним трибинама, фудбалери нашег клуба, били су бољи од домаћина, екипе Младости из Лучана, славивши са 2:1, головима Милана Павкова и новајлије Стефана Митровића, који се уписао у стрелце на свом дебију.
У међувремену нови члан нашег клуба постао је и Немања Милуновић, који се наког једногодишњег боравка у турској Алањи, вратио у Црвену звезду.
Утакмица против Радника, представљаће својеврсну генералну пробу пред премијерни наступ на европској сцени у овој сезони, где ће наш клуб покушати да се домогне учешћа у групној фази Лиге Шампиона.
Па тако нема сумње да ће наши фудбалери дати све од себе да направе лепу увертиру пред долазак јерменског шампиона, екипе Пјуника.

Пред дуел са Радником из Сурдулице, шеф стручног штаба Црвене звезде, Дејан Станковић, изнео је своја очекивања:

– Немамо никакве дужнике, нити играмо осветољубив фудбал. Играмо фудбал за нас, наш клуб и навијаче, а не бавимо се споредним стварима. Нама је свака утакмица подједнако важна, јер доноси три бода. Да ли ће се она завршити са 1:0 или 2:0 или неким трећим резултатом, то не мења. Оно што може да мења је наш однос који мора да буде максималан и на томе инсистирам од када сам дошао у клуб. Кад смо прави и кад имамо прави однос, онда смо јак противник за свакога. То очекујем сутра, а не реваншизам, већ добру концентрацију, фокус, однос и да направимо лепу увертиру за среду – почео је Станковић.

 Станковић је анализирао нашег наредног ривала.

 – Радник је прошле сезоне играо организован фудбал, доста чврсто иза лопте, са феноменалном офанзивном транзицијом где су искористили све врлине које су имали. Нису задовољни како су почели сеозну, дошло је до промене тренера, што вероватно доста тога ремети у њиховим редовима. Ипак, очекујем организовану игру иза лопту и покушај да нас кроз контре и полуконтре угрозе. То је нешто на шта наилазимо у првенству стално, поготово кад играмо на Маракани. 

 Образложио је млади стручњак и каква је ситуација када је реч о нападачима у нашем тиму.

 – Задовољан сам како сви раде. Шпицеви су посебна раса и врста, специфични су. Павков је одрадио одличне припреме и зимске и летње и убира плодове рада. Ту су Бен, Охи и Пешић који ради да би сустигао саиграче што се тиче форме. Не можемо да играмо са четири нападача, а још увек је правило да 11 фудбалера може да почне утакмицу. Свакако можемо да играмо са једним или максимално два шпица, уз то имамо офанзивне играче, нападачка крила. Ипак то је вртешка без краја, када неко фали, пита се зашто не игра и све иде у круг. Кога нема, он се из неког разлога ставља у први план, али не обазирем се на то. Лепо је бити на „мукама“ када имаш нападаче са статистиком у ногама. Увек треба испоштовати оног ко је у форми, ко је спреман. Охи је изашао из повреде, Бен се касније прикључио, Пешић дошао накнадно, једино је Павков одрадио припреме од почетка до краја. Постоји разлог због чега неко почиње и због чега је у форми. 

Ипак, постоји мали проблем пред одабир састава.

– И јесам и нисам на „слатким мукама“. Имамо један мањи проблем, али ћемо сачекати да прође данашњи тренинг и сутра ћу већ знати шта и како. 

 Повратник Милуновић би већ сутра могао да се нађе на терену.

 – Колико сутра може да заигра, иако је данас дошао. Познаје амбијент и екипу. Нисмо се ми променили, није ни он, само је старији за годину дана. Милуновић познаје начин на који играмо и конструишемо игру. Унапредили смо се, али не толико да не може да похвата конце. Видећу га данас на тренингу и сигурно ће сутра имати минуте.

 Станковић истиче да је задовољан  десним бековима којима располаже – Марком Гобељићем и Николом Станковићем.

 – Гобељић је, видели сте и сами како одиграо. Нећу никог да хвалим претерано, ово је колективан спорт и сви су добри и заслужни кад се победи, а утакмица избацује појединца у први план. Драго ми је што су и Гобељић и Станковић психички и физички на висини задатка, па мени остаје само да изаберем начин на који ћемо играти, као и то ко ће од њих бити на десном беку

 Ривал Црвене звезде у трећем колу квалификација за Лигу шампиона је јерменски шампион Пјуник, а меч је на програму у среду од 20 часова и 45 минута.

 – За мене није изненађење што је Пјуник прошао, иако су изгубили утакмицу код куће 0:1. Видео сам да су доста организованији и такмичарскији од Диделанжа. Тачно је да су три гола у гостима постигли после катастрофалних грешака дефанзиваца и голмана домаћих, али свакако. Имамо још Радник, свака утакмица је генерална проба за следећу, не калкулишемо. После тога ћемо причати о Пјунику – подвукао је Станковић.

Главни судија меча између Црвене звезде и Радника биће Марко Делибашић.
Помагаће му Петар Радић и Александар Марјановић.
Четврти арбитар биће Никола Радаковић, делегат меча је Љубомир Ковачевић.
У ВАР соби седеће Момчило Марковић и Андрија Стојановић.

Директан пренос утакмице између Црвене звезде и екипе Радника из Сурдулице, можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком од 21 час.

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE јул 30, 2022 at 00:54

HAHAHA..SUPER SU ODGLUMILI

Reply

Leave a Comment