Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Усијање у Лучанима, Младост дочекује шампиона!!!

Након што су сазнали потенцијалне ривале у трећем колу квалификација за Лигу Шампиона, где ће одмерити снаге против победника дуела између јерменског шампиона Пјуника са једне стране, те Диделанжа, шампиона Луксембурга са друге, црвено-бели су се окренули обавезама у Моцарт Суперлиги Србије, где ће у оквиру трећег кола гостовати екипи Младости у Лучанима, у мечу који је на програму у Недељу од 21 час.

После успешне премијере у којој су на трави ,,Маракане” савладали полетну екипу Радничког из Ниша (4:0), црвено-бели су у истом ритму архивирали и другу препреку, савладавши младу екипу  Колубаре са убедљивих 5:0, па сад пуни самопоуздања путују у Лучане на мегдан екипи Младости.

Фудбалерима Младости у претходној сезони за длаку је измакао плеј-оф, пошто су до последњег минута регуларног дела били надомак пласмана међу осам најбољих екипа наше земље, међутим наде им је срушио садашњи фудбалер Чукаричког, искусни Саша Марјановић, који је погодио за екипу крушевачког Напретка.
Међутим девет освојених бодова у доигравању, било је сасвим довољно да се сачува прволигашки статус.
Иако је по завршетку прошле сезоне изгледало да би Младост у новој могла поново да се умеша у борбу за плеј-оф, заокрет у стратегији клуба из Лучана, као и резултати са почетка сезоне не наговештавају тако нешто.
По завршетку претходне и пред почетак нове сезоне, клуб је напустило двадесет фудбалера.
Саша Јовановић и Милош Цветковић појачали су редове ТСЦ-а из Бачке Тополе, Иван Костић појачао је ,,српску колонију” у Енозису, Зоран Даноски се преселио у Нови Пазар, док је Сава Петров појачао напад Радничког из Ниша.
Зарија Ламбулић је постао играч новог суперлигаша, екипе Младост ГАТ, Јанко Тумбасевић је одлучио да појача Спартак из Суботице, док је Радомир Милосављевић нови фудбалер Војводине.
Вељко Кијевчанин ће наредне сезоне наступати за ИМТ у Првој лиги Србије, док ће млади Немања Кос појачати екипу Михајловца.
Срећу ван граница наше земље потражили су Анте Хркач који је нови фудбалер екипе Тузла Сити и искусни Богдан Милошевић који је појачао екипу Звијезде 09.
Без клуба су и даље Стефан Тешић, Немања Обрадовић, Лазар Селенић, Марко Станић, Ђорђе Јаковљевић, Вук Гудурић, Давид Старчевић и Бобан Јанић.
Док су нови становници Лучана постали Давид Дунђерски бивши играч новосадског Пролетера, Александар Јешић који је наступао за Нефчи, Филип Бабић из Лознице, бивши голман Радника из Сурдулице, Милош Остојић и Жарко Удовичић, који ће својим искуством уз Милана Бојовића, Ивана Милошевића, Николу Лековића и Владимира Радивојевића, бити подршка и ослонац новом таласу младих фудбалера који ће у годинама пред нама предводити Младост. Поучени искуством са играма Ђорђа Гордића, Младост је решила да у новој сезони промовише низ бисера из своје омладинске школе.
Па ће у наредној сезони прилику на највећој сцени добити Никола Јојић, Стефан Максимовић, Жељко Самчовић, Марко Величковић, Немања Жунић, Игор Радовановић, Никола Станисављевић, Василије Ђерковић, Јован Митровић и Сава Прибаковић.
У првом колу Младост је дочекала екипу Спартака из Суботице.
У једној изједначеној утакмици без превише изгледних прилика мреже су се затресле по једном на обе стране, па је утакмица завршена без победника.
Једини гол за екипу Младости постигао је искусни Милан Бојовић са беле тачке.
У другом колу Младост је гостовала код екипе Радничког 1923 у Крагујевцу и добро се држала до пред крај сусрета када је погодио искусни Војо Убипарип, за коначних 1:0.

Црвена звезда и Младост до сада су одиграли 35 утакмица у свим такмичењима. Црвено-бели су славили на 28 сусрета, пет пута је било нерешено, док је Младост славила у два наврата, уз гол разлику у корист Звезде 84:27.
Последњи дуел између Црвене звезде и Младости одигран је 21. новембра 2021. године у оквиру 17. кола , а црвено-бели су славили у Лучанима резултатом 5:1. Хет-трик је уписао Александар Катаи, а погађали су још Гелор Канга и Мирко Иванић.

Са друге стране шампионска екипа Црвене звезде, успешно је отворила нову сезону.
У премијерном наступу на свом терену савладали су екипу Радничког из Ниша са 4:0.
Да би у другом колу решили питање победника до полувремена, када су поставили и коначан резултат 5:0.
На смену су погађали Александар Катаи и Милан Павков који су постигли по два поготка, док је Гелор Канга ставио тачку на овај меч.
У међувремену црвено-бели табор напустили су Аксел Бакајоко и Ришаиро Живковић.
Док су нови фудбалери Црвене звезде постали млади Стефан Митровић који је дошао из нишког Радничког и повратник у старо јато, Александар Пешић, који је наступао за екипу турског Карамгурука.
Нема сумње да ће црвено-бели дати све од себе да остваре трећи везани тријумф и да већ на старту првенства увећају предност у односу на вечитог ривала.

Пред дуел са екипом Младости из Лучана, шеф стручног штаба Црвене звезде, Дејан Станковић, изнео је своја очекивања:

– Доста пута смо играли против Младости и они гаје специфичан начин фудбала. Доста покривају 1 на 1 по терену, не знам да ли се то променило ове године, можда мало мање раде директан пресинг. Поштујемо свакога, а време би могло да утиче на утакмицу, ритам, међутим, како нама, тако и њима. Звезда мора да иде на сва три бода, нема изговора и препрека да се дође до циља – почео је Станковић.

 Млади стратег је истакао да је слатким мукама када је реч о избору стартних 11, поготово сада када су ту и појачања Митровић и Пешић.

Сви смо на слатким мукама, али то је став Црвене звезде као клуба, да се расте из дана у дан, да се јача конкуренција на сваком месту и да се подмлади тим. То је наш природни пут и задовољан сам, а свакако да је добро бити на слатким мукама када имаш феноменалну групу играча која може да изнесе годину на леђима. На нама је само да направимо прави одабир. Што се тиче новајлија, можемо их очекивати на терену. Наравно, треба још који дан да се навикну на амбијент, рад и на оно што тражимо од њих. Митровић је у такмичарском ритму, ту нема проблема. Пешић је одиграо две пријатељске утакмице по 45 минута, после имао прехладу која га је одвојила од терена, а са нама је одрадио три тренинга. Свакако га можемо очекивати. 

Временски услови, тачније велике врућине, сигурно ће отежати услове за игру. 

 – Како нама, тако и њима, ипак захвалио бих се на разумевању, јер смо успели утакмицу да одложимо да један дан, и да играмо у касном вечерњем термину. Сигурно неће бити вруће као што је требало да буде, а ми ћемо гледати да будемо на нашем нивоу.

 Одиграла је Црвена звезда две пријатељске утакмице по повратку са припремама, против Студентског града и Јединства из Сурчина…

 – Сваки пут кад нам време буде дозвољавало, одиграћемо утакмицу, али кад крене ритам недеља – среда, не верујем да ћемо имати простора за то. Гледаћемо да сви будемо здрави, биће простора и за ротирање током тих утакмица, јер желимо да одржимо висок ниво наступа, у сваком смислу. 

Говорио је Станковић и о статусу младих, Ибрахима и Лучића.

 – Видећемо што се тиче позајмица за њих, јер прелазни рок још траје и склапамо коцкице да то буде перфектан мозаик екипе која ће покушати да испише историју. Још причамо и има времена за коначне одлуке.

 У првом мечу, Диделанж је савладао Пјуник у гостима резултатом 1:0.

 – Гледали смо мало утакмицу, јер смо у то време имали тренинг. До тад, нас чекају утакмице са Младости и са Радником. Када сазнамо ко је ривал, детаљније ћемо анализирати. Свакако да је огромна предност што ћемо до прве европске утакмице одиграти четири првенствена меча. Предност је и што је екипа на броју. Захвалио бих се директорима Звездану Терзићу и Митру Мркели, јер су одрадили одличан прелазни рок у правом тренутку за тренера, јер их имам све на броју пред почетак квалификација. Улогу фаворита не избегавамо, није то наш начин, али има времена до тога. 

 Тренер Црвене звезде изразио је саучешће породици Радмановић, с обзиром на то да је Никола, наш некадашњи фудбалер преминуо пре неколико дана.

 – Били смо саиграчи годину и по дана. Сећам се мојих првих припрема, зима, 1995. године, он је био у тој феноменалној генерацији играча и добрих људи који су ме прихватили равноправно. Много ми је жао, јер знам да је имао проблема са здрављем. Желео бих да изјавим саучешће његовој породици, а ми ћемо да чувамо лепе успомене на Рашу – рекао је Станковић.

Главни судија меча између Младости и Црвене звезде биће Александар Живковић из Ниша.
Помагаће му Горан Бељин (Бела Црква) и Никола Антић (Ниш).
Четврти арбитар биће Марко Срећковић, делегат меча Раде Поповић.
У ВАР соби седеће Милош Милановић и Павле Томић.

Директан пренос утакмице између екипе лучанске Младости и Црвене звезде, можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком од 21 час.

Повезане вести

Leave a Comment