Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Бен Бентил је ново појачање црвено-белих

Бивши крилни центар Панатинаикоса и Арманија из Милана, Бен Бентил, ново је појачање Црвене звезде!

Бентил, родом из Гане, рођен је 29.марта 1995.године, прве озбиљније кошаркашке кораке направио је у НЦАА на познатом колеџу „Провиденс“.

Овај 27-годишњак висок 205 центиметара и тежак 110 килограма, драфтован је 2016.године од стране Бостон Селтикса, али је своје име уписао у историју кошарке као први играч из Гане који је обукао дрес једног НБА клуба (Далас Меверикси 2017).

Након тога професионалну кошарку играо и своје име градио играјући у Европи и Кини. У Европи играо је за Шалон, Билбао, Перистери, а посебну пажњу на себе скренуо је својим играма за Панатинаикос и посебно Армани из Милана.

Одликује га изузетно чврста игра у одбрани, изузетна снага, и одличан шут за три поена.

Са Панатинаикосом је освојио титулу првака Грчке и национални куп (у тој сезони био је и најбољи скакач Грчке лиге), са екипом Арманија у управо завршеној сезони освојио је титулу првака Италије.

КК Црвена звезда мтс наставља и наредних дана са конкретним активностима у прелазном року у коме су редове нашег клуба већ појачали Недовић, Мартин, Холинс, Илић… а о наредним аквизицијама јавност ће бити обавештавана искључиво преко званичних платформи клуба.

Извор: сајт СД Црвена звезда

Повезане вести

Leave a Comment