Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновије

Првенство Европе У18: Јована осма, Лена до личног рекорда

Четири атлетичара Црвене звезде наступило је на шампионату старог континента у конкуренцији млађих јуниорки и јуниора, који су забележили сјајне резултате у Јерусалиму.

Јована Мићић осма је скакачица удаљ Европе. Она се даљином од 5.94 метара пласирала у финале, а у финалу је скочила нови лични рекорд од 6.08 метара. Ову даљину Јована је два пута поновила и показала одличан ниво спремности.

Златна медаља је вредела 6.39 метара која је отишла у руке Швеђанке Халберг, док су се сребро и бронза поделиле на 6.30 и 6.24 метара. Вредије одличје освојила је Словенка Ликар, док је шеснаестогодишња Мартинез из Шпаније била трећепласирана.

Лена Милинковић такође је поставила лични рекорд на Европском првенству. Квалификациону теку на 100 метара препоне истрчала је за 14.22 секудни. Недостајало је мало спортске среће да се пласира у наредну фазу такмичења, јер су млађе јуниорке које су имале бољи пласман у квалификацијама пласирале у полуфинале иако су трчале спорије.

Лена је била чланица и штафете 100-200-300-400 која је заузела десету позицију. Милинковићева је трчала најкраћу деоницу, а резултат је био 2:12.17.

У дисциплини 1.500 метара наступила је Наталија Грујић. Јако храбра трка од самог почетка, готово се до последњег круга држала се у водећој групици, али је ипак искуство и бољи финиш недостајао да се пласира у финале такмичења. Са 4:43.20 је завршила је наступ у Израелу.

Једини јуниор Црвене звезде на такмичењу био је Михајло Киш. Он је трчао 300 метара у шведској штафети која је такође била десета. Њихово време износило је 1:59.50.

Браво за атлетичаре и њихове тренере, Мирјану Стојановић, Ивану Петковић и Љубишу Стевановића. Пуно среће и успеха у наставку сезоне!

The post Првенство Европе У18: Јована осма, Лена до личног рекорда appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment