Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Суперсонични Кангва и Букари

Није много требало летњим аквизицијама нашег клуба – Кингсу Кангви и Осману Букарију, да већ у припремним у такмицама покажу да ће бити велика појачања и да су са собом донели суперсоничност.

Одмах по завршетку сезоне озваничен је Кингс Кангва, дефиниција модерног „бокс ту бокс“ играча који покрива готово сваки милиметар на средини терена. „Мотор“ Арсенала из Туле у сваком смислу те речи, с обзиром на то да је оркестрирао везним редом у претходној сезони, се експресно уклопио у тим Црвене звезде. Припреме на Златибору је пропустио услед репрезентативних обавеза са Замбијом, али је са тимом имао прилику да се упозна у Словенији, и наступио је на свакој утакмици. Пробавао га је Станковић на све три позиције у везном реду, а његов радијус кретања је заиста био импресиван, као и борбеност, али и сигурност на лопти. Неретко је успевао да се из другог плана појави и да одузме лопту и општи утисак је да је компатибилан да игра са сваким фудбалером из нашег тима у тандему на средини, што отвара дијапазон опција за нашег тренера.

Сви звездаши се добро сећају Османа Букарија, момка који нам је огромне проблеме правио у Београду наступајући за Гент. На сву срећу, није успео да постигне гол, ни да асистира, али је без премца био прва звезда белгијске екипе, иако смо их оба пута победили. Синоним за њега у обе утакмице била је брзина, јер је заиста задавао огрмоне проблеме нашим фудбалерима када ухвати спринт и када на првом кораку направи разлику. Видело се то већ на првој утакмици коју је заиграо за Црвену звезду када је серијом спринтева и дриблинга по десном боку показао да ће му то бити форте. Фалило је мало среће у завршници, али се у првих 10 минута већ видело да је то баш оно што је требало Црвеној звезди и што прави разлику у европским мечевима. На промоцији потписивања уговора са нашим клубом истакао је да може да игра и на левој страни, али утисак је да се зацементирао по десном боку, а искуство које има из Гента, па и прошлосезонско из Нанта јасно говори о реномеу који има.

The post Суперсонични Кангва и Букари appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment