Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Резиме припрема – Звезда спремна за старт

Фудбалери Црвене звезде су утакмицом против Зенита ставили тачку на припремни период и спремни дочекују почетак сезоне, који црвено-беле очекује већ 10. јула, када ће на Маракани од 20 часова гостовати Раднички из Ниша.

Изабраници Дејана Станковића су припремни период отпочели на Златибору. Наши првотимци су тамо боравили седам дана, тачније у периоду од 12. до 19. јуна. Стручни штаб нашег клуба предвођен Дејаном Станковићем је фокус првог дела припремног периода ставио на што бољу физичку припрему. Црвено-бела експедиција је била смештена у хотелу „Палисад“, а услови за рад били су на највећем могућем нивоу. Тријумфом је наша екипа окончала први део припрема, победом против Јединства из Ужица резултатом 2:1, а осим аутогола домаћина, у стрелце се уписао још и Славољуб Срнић.

Уследила је тродневна пауза, да би наши првотимци потом 22. јуна отпутовали на други део припрема у Словенију, где су боравили 11 дана, тачније до 2. јула. Током боравка у Словенији, црвено-бели су одиграли три провере. Прва од њих била је против екипе НК Брава, а изабраници Дејана Станковића су показали карактер и након преокрета, сјајним головима Ришаира Живковића дошли до победе резултатом 2:1. Потом је уследио и сусрет против екипе Домжала, који је завршен резултатом 1:1. Тај меч остаће заувек у памћењу талентованом нападачу наше екипе Владимиру Лучићу, који је у финишу меча постигао дебитантски погодак у дресу вољеног клуба, чиме је поставио коначних 1:1. За сам крај боравка у Словенији, изабраници Дејана Станковића одмерили су снаге са екипом Копра. Утакмица је завршена поразом наше екипе минималним резултатом, а треба напоменути да је дебитантски наступ у црвено-белом дресу уписао млади штопер Стефан Лековић.

Након успешно одрађених припрема, наша екипа отпутовала је у Русију, тачније у Сочи, где је имала и генералну пробу, против Зенита. Црвено-бели су приказали добру игру, уз много лепих потеза, али је крајњи резултат ипак гласио 2:1 у корист руског великана, а једини погодак био је дело Александра Катаија. Овом утакмицом стављена је тачка на летње припреме, а наши првотимци спремни дочекују утакмицу првог колам националног шампионата. Тај меч је заказан за недељу, 10. јул са почетком од 20 часова, када ће на стадиону „Рајко Митић“ гостовати нишки Раднички.

ПРИПРЕМНЕ УТАКМИЦЕ:

Црвена звезда – Јединство Путеви 2:1 (Аутогол, Срнић)
Црвена звезда – Браво 2:1 (Живковић, Живковић)
Црвена звезда – Домжале 1:1 (Лучић)
Црвена звезда – Копар 0:1 (-)
Црвена звезда – Зенит 1:2 (Катаи)

The post Резиме припрема – Звезда спремна за старт appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment