Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда и Зенит продужили уговор о сарадњи

ФК Црвена звезда и ФК Зенит, потписали су данас двогодишњи уговор о сарадњи. Два клуба које везује дугогодишње пријатељство и заједнички именитељ им је Гаспром, су на овај начин продубиле значајну сарадњу.

Уговор подразумева успостављање сарадње у спортском делу, пре свега у сарадњи првих тимова, али и академија фудбала наша два клуба. Такође, сарадња ће бити интезивирана у области маркетинга и продаје, односа са јавношћу, организације, правног и сектора за људске ресурсе.

Тим поводом, генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић је изразио велико задовољство због продубљивања сарадње и потписивања овог уговора.

Веома смо задовољни због чињенице да ћемо и на овај начин продубити и формализовати сарадњу коју имамо са Зенитом. Зенит је велико европско име, а то је и Црвена звеза и у том смислу ова сарадња може додатно да ојача позиције, да оснажи оба клуба и допринесе да заједно даље напредујемо у свим сегментима, а на велико задовољство наших навијача. Верујем да је ово тек један корак у даљем развијању сарадњи и продубљивању пријатељства и да ће резултати бити видљиви врло брзо – рекао је Терзић.

Уговор између српског и руског шампиона је први пут пописан још 2017. године

Ми смо већ од 2017. имали уговор у трајању од пет година и сада смо продужили на још две. То је нормалан след догађаја, јер се до сада сарадња углавном огледала у Омладинској школи, размени младих играча, тренера, искустава, као и у организацији заједничких турнира, а мислим да имамо још много тога да дамо једни другима. Уговор о сарадњи је и симболика и последица братске љубави, јер сви смо одрасли уз љубав према Русији и драго нам је што у овим тешким тренуцима за Русију можемо да будемо овде и дамо им подршку. Планирано је да играмо две утакмице годишње, да једна буде у Русији, а друга у Београду. Изабрали су Сочи, јер су на свом стадиону имали заказан концерт рок групе још од раније, али следећу утакмицу сигурно играмо у Београду. Такође, синоћ за вечером смо разговарали око организације турнеје од новембра када ће се завршити полусезона, услед Светског првенства у Катару, тако да ћемо вероватно са Зенитом организовати неку турнеју или турнир са још две екипе – подвукао је Терзић.

Генерални директор ФК Зенит – Александар Медведев је такође био изузетно задовољан и поносан због потписивања уговора.

Данас је потписан продужетак уговора са Црвеном звездом и он ће обухватати сарадњу на свим нивоима клуба, од омладинских селекција, до сениорског тима, сарадње међу стручним кадром, организовање турнира, заједничке посете, али и пријатељске утакмице када каленадр то дозволи. Верујем да ће се уз одговарајући труд увек наћи термин да играмо пријатељске утакмице. Волим Београд, много пута сам био тамо, било би лепо да играмо пред Звездиним навијачима који су познати и признати, не само у Европи, већ и широм света. Такође, уговор је и показатељ пријатељства између српског и руског народа. То показује да су наши односи братски, а сви знамо да је спорт веома важан сегмент друштва. Српски музичари, глумци, уметници су јако популарни у Русији, то показује такође добре односе народа. Што се данашње утакмице тиче, мислим да слоган: „Битка шампиона“, све јасно говори. Зенит је освојио четири титуле у низу, Црвена звезда пет, и суверени смо шампиони у нашим државама. Ниво фудбала у Русији и Србији је изузетно велик и јавност је сигурно заинтересована за утакмицу. Што се тиче победника – ко буде ко бољи данас, нека тријумфује – рекао је Медведев.

Уговором је планирана размена искустава у циљу оптимизације тренажног процеса, припреми организације утакмица у сфери инфраструктуре, продаји карата за утакмице, развоју и заштите бренда наша два клуба, као и спонзорским уговорима.

Оно што навијаче може посебно да занима је да је договорено одигравање пријатељских утакмица Црвене звезде и Зенита, али и млађих селекција. Посебан аспект биће стажирање у оквиру академије фудбала, размена тренера Омладинске школе и играча, организација тренинг програма и програм едукације, као и размене искустава. Наравно, учешће на турнирима академија Црвене звезде и Зенита ће се додатно интезивирати.

The post Звезда и Зенит продужили уговор о сарадњи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

ĐOLE BARI 91 јул 3, 2022 at 21:13

STANKOVIĆU MARŠ IZ ZVEZDE.

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 3, 2022 at 23:58

slažem se..čovek nas iritira i izjavama i neznanjem..pa vredja inteligenciju kad kaze da je nikolić trenutno naš najbolji igrač,da pićini je sprdnja kluba,srnić,ben,pavkov i još 15 njih

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 3, 2022 at 23:59

dovedemo dva solidna pojačanja a igra sve lošija..da ne pričamo da nam kao sunce treba centarfor i desni bek da bi imali bar startnih 11 kakvih takvih

Reply

Leave a Comment