Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Петлићи надигравали и старије

Такмичарска година завршена је за све селекције у црвено-белој Омладинској школи, а једна од њих јесте и селекција петлића Црвене звезде, коју је са клупе предводио перспективни стручњак Милан Савковић.

Петлићи Црвене звезде спустили су завесу на још једну добру сезону, у којој су остварили много сјајних резултата. У првом делу сезоне, екипа коју са клупе предводи Милан Савковић, такмичила се у оквиру лиге петлића, где су прилично доминантно полусезону окончали као првопласирана екипа. У другом делу сезоне, дечаци рођени 2009. године прекомандовани су у „фудбал 11“ и такмичење са старијим екипама, где су и поред чињенице да играју против годину дана старијих противника, бележили сјајне резултате. То потврђује и чињеница да су након осам одиграних мечева, ученици Милана Савковића остварили чак шест победа и забележили свега два пораза. Ни чињеница да су најмлађи у такмичењу, црвено-беле дечаке није спречила да дају свој максимум и пружају одличне партије, а томе сведочи и сјајна гол разлика од 45 постигнутих и свега девет примљених голова на осам одиграних утакмица. Тачку на још једну добру сезону, црвено-бели су ставили освајањем другог места на интернационалном турниру у Копру. Црвено-бели су у изузетно јакој конкуренцији показали карактер и успели да славе против јаких противника као што су италијански Јувентус, као и немачки Минхен 1860.

Задовољан постигнутим резултатима је и стратег црвено-белих – Милан Савковић.

Што се тиче протекле сезоне, мој стручни штаб и ја смо изузетно задовољни оним што смо успели да урадимо за годину дана. Планове и циљеве које смо поставили прошло лето са руководиоцима Омладинске школе, у већини случајева смо спровели у дело. Пре свега, мислим на додатну селекцију играча, на њихов индивидуални и групни напредак, као и на трансфер са фудбала „девет“ на фудбал „једанаест“. Сви ти циљеви који су постављени су и остварени и задовољни смо до сада урађеним. Имали смо неколико јаких турнира прошле године, где смо стварно репрезентативно изгледали. За мене лично као тренера је то највећа сатисфакција за следећу сезону. Успели смо да пропагирамо стил коме тежимо и речи хвале које су долазиле од бројних великих клубова за наш рад, само су подстрек за дечаке и мене лично да наставимо да радимо и напредујемо – почео је Савковић.

Говорио је шеф стручног штаба генерације 2009. и о плановима за наредну сезону.

Када је реч о следећој сезони, стручни штаб ће бити у измењеном саставу. Први асистент биће Ђорђе Танасковић, док ће за кондициону припрему бити задужен Саша Савић. Већ смо направили стратегију развоја и неки оквиран план који нас чека до првенства. Наставак тренинга је планиран за 15. јул, а већ првог августа очекују нас припреме у Бања Луци. Већ 13. августа нас очекује међународни турнир у Хрватској, а у септембру нас очекује и почетак првенства, као и јак међународни турнир у Равени у Италији. Идемо корак по корак, као и прошле године. Улазимо играчки јачи у односу на претходну сезону. Слободно могу да кажем да на свакој позицији имамо по два, а негде и три квалитетна играча, тако да је конкуренција знатно јача. Из те јаке конкуренције очекујем још већи прогрес код појединаца, а тако ћемо видети и колико смо карактерно јаки. То је оно што свака конкуренција унутар екипе треба да донесе – борба за своје место и развој, а статус ће доћи – закључио је Савковић.

The post Иза југа Маракане – Петлићи надигравали и старије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment